Take a fresh look at your lifestyle.

Утеплення фасаду

0 7

Коли ж і ще планувати утеплення фасаду, як не влітку? Саме суха тепла погода якнайкраще сприяє будівельним роботам, і теплоізоляції фасаду в тому числі. За технологічною картою, дотримання кліматичних умов при виконанні того чи іншого виду роботи в рази збільшує зносостійкість та ефективність матеріалу.

Перше із чим потрібно визначитися – це основа утеплення фасаду – той матеріал, на якому базуватиметься уся система теплоізоляції. В Україні та в Європі – утеплення здійснюють пінополістироловими плитами або мінеральною ватою. Саме вони показали себе якнайкраще в наших кліматичних умовах, мають чудове співвідношення ціни та якості. Добре утримують тепло та зберігають при цьому належний повітрообмін. Обидва матеріали плит є легкими в укладці, вогнетривкими та забезпечують чудову тепло та звукоізоляцію будинку на декілька десятків років.

Між пінополістироловими та мінераловатними плитами є все ж різниця. Мінеральна вата має дещо вищу температуру загоряння і відповідно кращий ступінь вогетривкості. До того ж, це мінеральний матеріал і позиціонується як дещо екологічніший. Пінополістирол в свою чергу користується популярність за рахунок трохи нижчої собівартості.

Проте добрий господар повинен пам’ятати, що нераціональна економія – його найгірший ворог і окрім основи, подбати про усі необхідні складові теплоізоляційної системи. Категорично забороняється упускати хоча б один компонент системи утеплення чи заміняти його на невідповідний. Одна із рокових помилок чи точніше свідомого заміщення – це використання замість спеціалізованого клею –  суміші для наклеювання керамічної плитки в інтер’єрі. З 99% впевненістю можемо говорити, що така система утеплення з часом почне відпадати шматками або й цілим пластом і питання, коли саме це станеться залежить лиш від якості того клею, який було прибдано.

Пам’ятаємо, що зекономивши кілька сотень гривень на армувальній сітці власник відчує значно більший удар по кишені, коли доведеться заново облаштовувати утеплення фасаду.

Часто такі «корисні» поради в економії дають власне майстри з теплоізоляції, і господар щиро їм вірить, адже вони – «професіонали». Проте не кожен майстер – спеціаліст, та не кожен спеціаліст – справжній майстер.  І власне сам господар повинен контролювати процес підбору, закупки матеріалів та процесу теплоізоляції.

Адже ніхто не подбає краще за тепло і комфорт у вашій оселі, ніж ви самі.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.