Take a fresh look at your lifestyle.

11 переваг відпочинку в Болгарії

0 44

Болгарія – це приваблива туристична країна, з красивою природою і гостинним народом. Яскраве сонце, блакитне море, прекрасні пляжі, широкий вибір готелів, достаток фруктів і овочів. Провести відпочинок в цьому чудовому куточку земної кулі можуть собі дозволити люди різного віку і з різним рівнем доходу. сюда приїздить молодь, що віддає перевагу місця, де можна розслабитися і вести в основному нічний спосіб життя, і тим, для кого краще спокійний, але в той же час і не нудний відпочинок.

 

Переваги відпочинку в Болгарії:

1. Найчистіше узбережжі Чорного моря

Його води містять низьку кількість мінеральних солей, в результаті купатися в цьому морі приємно: не подразнює ніс і очі, але при цьому триматися на хвилях все одно легко. Також великим плюсом є комфортне дно – воно на всіх пляжах піщане, а пісок на березі дуже м’який.

2. Гідний сервіс і інфраструктура

Країна не так давно вступила в ЄС, але сервіс тут уже нічим не поступається європейському. При цьому ціни на товари і послуги істотно нижче, ніж в середньому в інших країнах. У Болгарії в останні роки побудовано безліч нових готелів і апартаментів.

3. Привабливі ціни

Відпочинок в цій країні може бути цілком бюджетним. Адже в Болгарію не треба летіти через океан, а при бажанні можна прекрасно розміститися в недорогому, але затишному готелі. Ціни на товари, послуги, продукти, проїзд в громадському транспорті та екскурсії тут теж цілком прийнятні.

4. Відмінний сімейний відпочинок

На курортах країни створені відмінні умови для відпочинку всією сім’єю, в багатьох готелях на дітей надають істотні знижки. На узбережжі є аквапарки, в готелях – не тільки доросла, але і дитяча анімація, послуги няні, атракціони і спортмайданчики. До того ж, всі готелі розташовані максимум в 15 хвилинах ходьби від пляжу.

5. Недорогі гірськолижні курорти

Найпопулярніші болгарські гірськолижні курорти – це Пампорове, Банське і Боровець. Траси тут не такі довгі складні, як в Австрії, Швейцарії або Італії. Але для гірськолижників і сноубордистів з підготовкою середнього рівня цілком підходять. При цьому ціни дуже і дуже демократичні, а сервіс і інфраструктура цілком на рівні.

6. Оздоровчі курорти

Лікування в Болгарії – це поєднання середземноморського або континентального клімату, корисних термальних джерел, температурний режим яких варіюється від 20 ° C до 100 ° C, лікувальних грязей, бальнеологічних традицій, корінням йдуть ще в античні часи, і відносно недорогих, в порівнянні з іншими членами Євросоюзу, цін.

7. Самобутні традиції і фольклор

Національний фольклор ви відчуєте в танцях і музиці, дивовижних ритуалах начебто танці на гарячому вугіллі, багатобарвних костюмах і вигадливих прикрасах. Традиції досі передаються тут з вуст в уста, а в селах і сьогодні відзначають історично склалися обряди. Унікальний музей гумору в Габрово, будинок знаменитої пророчиці Ванги – все це Болгарія.

8. Слов’янське населення і відсутність мовного бар’єру

Болгарська мова належить до групи слов’янських. Тому росіяни без праці можуть розуміти місцевих жителів і відчувати себе комфортно. А слов’янський менталітет болгар і загальна для наших народів релігія (православ’я) дозволяють прекрасно знаходити з ними спільну мову.

9. Красива природа

Гості Болгарії мають можливість помилуватися мальовничими краєвидами та познайомитися з її унікальною флорою і фауною. Залиті сонцем зелені рівнини, густі ліси, чисті озера, снігові шапки гір і тепле Чорне море – дивовижна природа Болгарії полонить туристів з першого погляду. У національних парках країни ростуть реліктові дерева і зустрічаються рідкісні види тварин і птахів, занесених до Червоної книги.

10. М’який клімат і прекрасна екологія

Клімат в Болгарії відмінний, він робить відпочинок на морі особливо приємним. Тут не буває виснажливої ​​спеки навіть в липні і серпні. Крім того, багато курортів країни розташовані поблизу від національних парків або навіть на їх території. Тому екологія тут на найвищому рівні.

11. Апетитна і корисна кухня

Болгарська кухня – це свіжі овочі і фрукти, страви з яєць і молока, зроблене на рожні або сухій сковороді м’ясо. Основна особливість приготування гарячого – теплова обробка відбувається повільно і одночасно з усіх боків. В результаті зберігаються всі корисні речовини, при цьому виходить відмінний смак.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.