Смажені пиріжки за цим рецептом виходять неймовірно смачними. Начинку можна обирати будь – яку.
Такі пиріжки довго не протримаються на вашому столі. Вихід цієї кількості продуктів – 0,5 кг. тіста.
Складові:
- Просіяне борошно – 310 грамів;
- Масло вершкове – 10 грамів;
- Білий цукор – 20 грамів;
- Тепла вода – 170 мл.;
- Свіжі дріжджі – 10 грамів;
- Сіль – 5 грамів;
- Повидло – 250 грамів.
Як зробити:
- У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор.
- Додайте борошно, сіль, масло та замісіть тісто. Воно повинно бути м’яким та трохи прилипати до рук.
- Покладіть тісто у змащену олією миску, накрийте пакетом та залишіть відпочивати на 60 хвилин. Тісто збільшиться вдвічі.
- Після знову помніть тісто та залишіть ще постояти 60 хвилин.
- Розділіть тісто на 10 частинок, зробіть кульки, змастіть олією, накрийте пакетом та залишіть постояти хвилин 5.
- У кожну кульку викладіть начинку та залишіть пиріжки хвилин на 10 піднятися.
- Обсмажте пиріжки на олії з обох сторін під кришкою на невеликому вогні.
Смачного!