Take a fresh look at your lifestyle.

Як вибрати електросамокат для бездоріжжя

0 22

Кікскутери можуть їздити не лише містом. На них цілком можна пересуватися травою, пагорбами, тріщинами і нерівностями. Але такою дорогою впорається не кожна модель, а от электросамокат segway Ninebot розуміє, на які параметри потрібно звернути увагу.

Розмір коліс

Основне правило: чим більше колеса, тим простіше їздити бездоріжжям. Тому моноколесо легко проїде там, де самокат доведеться нести в руках. Але і серед кікскутерів є варіанти, які впораються із середніми перешкодами.

Для бездоріжжя найкраще вибирати колеса діаметром від 10 дюймів. Вони не тільки стійкіші на нерівній дорозі, але й створюють необхідний кліренс – проміжок між декою та землею. Від кліренсу залежить, чи дека дряпатиметься про землю.

Амортизація

Ви можете їхати на самокаті з найбільшими колесами та з величезним кліренсом. Але якщо в пристрої немає амортизації, постійна тряска і деренчання швидко змусять поспішати.

Амортизація залежить від двох параметрів. Перший та основний – тип коліс. Найкращу амортизацію створюють пневматичні колеса – ми з дитинства бачили їх у велосипедах. Усередині такого колеса є камера, яку накачують повітрям. Конструкція згладжує нерівності: пасажир практично не відчуває, що їде купиною.

Непогану амортизацію створюють деякі види безкамерних коліс. Наприклад, спінений каучук у фірмових шинах подвійної густини Segway-Ninebot поглинає вібрацію

Другий параметр – амортизаційна підвіска. Вона може бути пружинна або пневматична, встановлена ​​на одне колесо або на обидва. Для бездоріжжя краще вибирати самокати з пневматичною підвіскою на обох колесах.

Підйом

На пересіченій місцевості є гірки, пагорби та перешкоди. Щоб справлятися з ними і не буксувати, електросамокат повинен мати високий параметр підйому.

Підйом розраховують у відсотках. Наприклад, при підйомі 20% електросамокат без проблем проїде дорогою, яка через 100 метрів колії стане вищою або нижчою на 20 метрів.

Для електричного персонального транспорту 20%-25% – це хороше піднесення.

Який самокат підійде

Найбільш самопридатні для бездоріжжя електросамокати серед моделей Segway-Ninebot – це самокати серії Max:KickScooter MAX G30P таKickScooter MAX G30LP .

  • Діаметр коліс цих кікскутерів – 10 дюймів. Колеса пневматичні та дають хорошу амортизацію.
  • Максимальне піднесення пристроїв – 20%. Цього достатньо, щоб справлятися з крутими схилами.

Основна різниця між двома кікскутерами – у дистанції, яку вони можуть покрити на одному заряді. Для G30LP це 49 км, для G30P – 65 км.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.