Take a fresh look at your lifestyle.

На Тернопільщині дозволили роботу шкіл та дитсадків, які перебувають у “червоній зоні”

0 4 456
Сьогодні, 16 вересня, відбулося засідання Кабміну, на якому було змінено правила віднесення регіонів до «червоної» карантинної зони. Серед нововведень – дозвіл на роботу там шкіл та дитсадків. Рішення поширюється на всю територію країни, в тому числі й на Тернопільщину.

 

Згідно з новими правилами, які уряд ухвалив у середу, 16 вересня, тепер рішення про заборону роботи освітніх закладів повинні прийняти як урядова комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС), так і регіональні комісії.

— Рішення про заборону роботи шкіл і дитсадків у «червоній» зоні повинно прийматися виключно спільно урядовою і регіональною комісіями, — заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Також змінився і підхід до віднесення регіонів до «червоної» зони.Відповідно до нових правил, найвищий рівень епідеміологічної небезпеки в регіонах буде вводитися за умови п’ятикратного перевищення середньої по країні захворюваності на коронавірус.

Ще одне нововведення уряду — рішення про те, які обмеження вводити у «червоній» зоні, а які – ні, урядова комісія ТЕБ і НС прийматиме спільно з регіональними комісіями.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.