Take a fresh look at your lifestyle.

На Кременеччині через хвору на сказа тварину дві людини потрапили до лікарні

0 423
У селі Лідихів, Кременецького району, що на Тернопільщині, у домашнього кота виявили сказ.
 22 вересня, в Кременецьку районну лікарню звернулось двоє людей в яких були покусані руки та ноги. Як з’ясувалось, 11-річна дівчинка та 56-річний чоловік, отримали після укусів домашнього кота.
Спершу, 19 вересня, кіт раптово напав на дитину, а наступного дня покусав ще й дідуся. Тут вже стало ясно, що з котом не все гаразд і чоловік вбив тварину, а тіло віддав працівникам Держпродспоживслужби для дослідження. На разі потерпілі знаходяться під наглядом лікарів.

У зв’язку з цим відбулося засідання спеціальноїкомісії при РДА.

24 вересня 2020 року під головувавнням заступника голови районної державної адміністрації Василя Хортика відбулося засіданння Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кременецькій районній державній адміністрації. Комісія обговорила інформацію про результати дослідження патологічного матеріалу від 23.09.2020 р. №001633п.м./20. Тернопільська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановила захворювання на сказ у безпритульного кота.

Комісія вирішилаит розробити план заходів із оздоровлення від сказу тварин на території карантинних та загрозливих зон та затвердити заходи щодо ліквідації сказу в с. Лідихів.

Так, Кременецькому міському голові, головам об’єднанихтериторіальних громад, головам сіл Кременецького району до 01.12.2020 року рекомендовано  оголосити неблагополучним щодо захворювання на сказ і накласти карантинні обмеження на с. Лідихів.

Вважати загрозливими на сказ прилеглі до с. Лідихів лісові та польові угіддя.

 

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.