Take a fresh look at your lifestyle.

Морепродукти – користь дарів моря

0 30

Морські делікатеси – найдавніша їжа, якою харчувалися наші предки, живуть біля моря. Пройшли тисячоліття, а смаки практично не змінилися: креветки, кальмари, краби, мідії, восьминоги і морські гребінці і раніше прикрашають наш стіл.

І це не дивно, адже морепродукти – дуже смачне і ніжне м’ясо, яке містить цінний для людини білок та інші корисні елементи, необхідні для здоров’я і нормального функціонування організму.

Крім того, морепродукти швидко готуються і добре насичують, тому вони ідеальні як для святкового меню, так і для повсякденного раціону.

Головна користь морепродуктів в тому, що вони багаті низькокалорійним і дуже легким білком, який миттєво засвоюється організмом, на відміну від більш важкого м’яса.

Оскільки морські мешканці живуть в середовищі, насиченою мінералами і мікроелементами, їх м’ясо багате корисними речовинами – йодом, міддю, калієм, магнієм, сіркою і кальцієм.

 

З усіх дарів моря найкориснішими вважаються:

  • морські гребінці, трохи солодкувате м’ясо яких містить високу концентрацію вітамінів групи B, необхідних для нервової системи. Мідії особливо багаті омега-3 жирними кислотами, кобальтом, цинком і вітаміном Е, важливим для краси і молодості шкіри. Крім того, в мідіях містяться речовини, які зупиняють ріст злоякісних пухлин, лікують артрит, зміцнюють імунітет і поліпшують метаболізм.
  • Користь креветок можна відчути при низькому гемоглобіні, оскільки включення цих дарів моря в раціон успішно лікує анемію, гормональні розлади, захворювання серця і судин. Кальмари багаті цінними амінокислотами, жирними кислотами, селеном і вітаміном PP, а ще вони містять таурин, що очищає судини від шкідливого холестерину, і антиоксиданти, які виводять з організму солі важких металів.
  • Крабове м’ясо вважається самим дієтичним, оскільки воно не містить жирів, але багато міддю, цинком і іншими мікроелементами. Крім того, воно зміцнює імунітет, знімає важкі депресивні стани і покращує зір. До речі, є ще один морський делікатес – каракатиця, яка нагадує м’ясистого кальмара. Її м’ясо більш поживно, ніж яловичина і свинина, а жир вважається природним антибіотиком.

Проте морепродукти володіють корисними якостями тільки тоді коли вони свіжі. Найсвіжіший улов представляє інтернет-магазин морепродуктів

Вибираючи мідії, пам’ятайте, що якісні раковини не мають пошкоджень і завжди закриті, відкриваються з клацанням. Якщо мідії злиплися, раковини легко відкриваються, а колір м’яса темний замість білого і рожевого, це говорить про те, що мідії зіпсовані.

Якісний кальмар завжди має білий або кремовий відтінок, він пружний, щільний, з добре збереженою формою.

Якщо ви купуєте морські гребінці, майте на увазі, що білі гребінці зазвичай вимочені, тому вибирайте кремові або рожеві. Що стосується восьминогів, їх вибирають за прозорими очам і блискучою шкірі без плям.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.