Take a fresh look at your lifestyle.

Мешканці Дрогобицького району в рейтингу найбільших боржників за газ – “Львівгаз збут”

0 599

Найбільше боргують за газ мешканці Львова та Пустомитівського району. Інформує «Львівгаз збут» та закликає вчасно розрахуватись за газ та зустріти Новий рік без боргів.

У листопаді мешканці Львівщини збільшили борг за газ на 388 мільйонів гривень, а загальна заборгованість перед компанією ТОВ «Львівгаз збут» сягнула 2,16 мільярда.

«Накопичують борги переважно жителі великих міст. Наприклад, борг мешканців Львова становить 814 мільйонів, а це майже 40% від загальної суми, – повідомив директор ТОВ «Львівгаз збут» Павло Майк.

Далі у рейтингу боржників «лідирують» Пустомитівський, Стрийський, Дрогобицький та Яворівський райони.

Минулого року за борги відключили газ 11 278 споживачам. Цього ж року до початку карантину газопостачання припинили лише 2270 споживачам. Це й стало причиною накопичення рекордного боргу.

Директор ТОВ «Львівгаз збут» нагадує, що карантинні законодавчі послаблення: заборона нарахувати пеню та здійснювати відключення, – не звільняють від необхідності сплачувати за отриману комунальну послугу.

Зараз компанія надсилає листи-нагадування про необхідність розрахуватись за газ. А на тих споживачів, хто кілька місяців не сплачує за блакитне паливо, юристи компанії подають позовні заяви про видачу судового наказу про стягнення заборгованості.

За останні два місяці розіслано кілька десятків тисяч попереджень про передачу справ до суду. Лише 23% отримувачів цих листів «схаменулись» і розрахувалися з постачальником газу. Іншим доведеться крім боргу додатково сплатити судові витрати (від 210 до 2102 грн), інфляційні витрати, 3% річних. А у разі невиконання судового рішення ще й «послуги» приватного виконавця.

Сплатити за газ можна онлайн за допомогою Інтернет-банкінгу чи зручних сервісів компанії (Особистий кабінет на сайті 104.ua, Viber-бот 7104ua, Telegram-бот 7104ua, мобільні додатки 104Mobile та 104Mobile Light).

 

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.