Take a fresh look at your lifestyle.

Чортківську лікарню назвали однією з найкращих медустанов області

0 1 443
У Чортківській центральній міській лікарні з робочим візитом побувала керівниця Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко.

Метою візиту стало ознайомлення із роботою медичного закладу та умовами лікування хворих на COVID-19. Ольга Ярмоленко назвала чортківську лікарню однією з кращих медичних установ області.

“Я хочу сказати, що Чортківська лікарня є однією з кращих медичних установ області. Тут матеріально-технічна база відповідає європейським стандартам, а забезпечення ліжок киснем, тобто наявність кисневих точок з централізованою подачею чи кисневих концентраторів виконано стовідсотково”, – зауважила вона.

Ярмоленко додала, що боротьба з будь-якими епідеміями потребує не лише фінансових витрат, а й відмінних організаторських та управлінських здібностей та досвіду головних лікарів у забезпеченні діяльності лікарні та медичних працівників.

Очільниця обласної медицини наголосила, що Чортківська лікарня забезпечена всім необхідним для надання висококваліфікованої медичної допомоги хворим на коронавірус в районі.

“Там облаштовано 120 кисневих точок, з яких 34 – саме в інфекційному відділенні. Окрім цього лікарня забезпечена модульно-кріогенною ємністю для збереження і газифікації рідкого кисню, яка вміщає 8 тонн рідкого кисню. Резервним джерелом постачання кисню служать кисневі балони. В резерві їх знаходиться 60”, – додає Ярмоленко.

Крім цього, медичний заклад має потужний генератор, який у разі відключення електроенергії в лікарні, забезпечить підтримку системи безперебійного електроживлення.

За матеріалами Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.