Take a fresh look at your lifestyle.

Вперше в історії України спортсмен з Тернопільщини вийшов у фінал чемпіонату світу із санного спорту

0 1 657

Неймовірно, але факт. Спортсмен з Тернопільщини – вперше в історії незалежної України вийшов у фінал світу із санного спорту- 2021, який відбувався у німецькому місті Кьонінзеє.

Про це повідомляє Суспільне. 32-річний Андрій Мандзій, уродженець міста Кременець, Тернопільської області, для нього цей чемпіонат світу буде сьомим у кар’єрі.
Та вперше цього року в історії України, Андрій Мандзій, спортсмен з Тернопільщини, вийшов у фінал чемпіонату світу з санного спорту.

У фінальній спробі, Андрій Мандзій фінішував 13-тим.За словами експертів, 13-тий результат це поки що найкращий результат в історії України у даному виді спорту.

Сам хлопець прокоментував такий резульата у мережі Facebook на своїй сторінці.
“Юххху в перше в історії Українського санного спорту вдалося кваліфікуватися в спринтерську гонку на Чемпіонаті світу, другий заїзд вдався не так як би хотілось, але в загальному 13 ?місце на чемпіонаті світу – це для мене моя маленька перемога”, – написав Андрій.

Редакція 0352.ua вітає Андрія з успішним стартом змагань.

Довідково: Андрій Васильович Мандзій народився 19 лютого 1988 року у місті Кременець Тернопільська область, Україна — український спортсмен-саночник. Учасник зимових Олімпійських ігор (2014). Майстер спорту України.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.