Take a fresh look at your lifestyle.

18 березня — ікони Божої Матері «Виховання». День, коли просять здоров’я для своїх дітей

0 701

18 березня або 5 березня за старим стилем православні християни вшановують ікону Божої Матері “Виховання”.

Ікона Божої Матері Виховання: історія

Назва ікони говорить сама за себе. Перед нею батьки моляться за своїх дітей, просячи у Пресвятої Богородиці взяти їх під Її покров, послати їм розум і наповнити серце премудрістю. Формування високоморальної та культурно освіченої особистості з давніх часів є найвищими засадами, якими завжди керувалися і продовжують керуватися молоді православні родини в процесі виховання своїх дітей. Прояв гуманного ставлення до старших, надання необхідної допомоги і підтримки, є важливими людськими вчинками, до яких слід привчати дітей, починаючи з їхнього раннього віку.

Саме тому, ікона Божої Матері “Виховання”, є однією з найшанованіших священних образів.

Оригінал ікони Богородиці раніше перебував в Казанському соборі, але після руйнування храму безслідно зник.

Ікона Божої Матері Виховання: зображення

На іконі, яка називається “Виховання”, Божа Матір зображується з предвічним Немовлям, що сидить на Її лівій руці. Права рука Христа простягнена вгору до лику Пречистої Діви.

Ікона Божої Матері Виховання: молитва

О, Пресвятая Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм чад наших (імена ), та всіх отроків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних, і в лоні матерів носимих. Покрий їх ризою Твого Материнства, збережи їх в страсі Божому і послуху батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, щоб дарував їм все корисне для душевного спасіння. Доручаємо їх Материнському нагляду Твоєму, бо Ти єси Божественний покров рабам Твоїм. Амінь.

Ікона Божої Матері Виховання: чудеса

Ікона Божої Матері “Виховання” за допомогою своїх унікальних чудотворних властивостей, допомагає людям правильно виховати своїх малих дітей.

Згідно з церковними віруваннями, вона наділяє кожне юне створіння такими моральними та високоморальними якостями, як здатність до розуміння, любові, співпереживання та співчуття. Надалі, їх відбиток буде безпосередньо виявлятися у здійсненні добрих і значущих для суспільства вчинків.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.