Take a fresh look at your lifestyle.

На що звернути увагу при плануванні поїздки за кордон

0 23

Щоб не потрапити в незручну ситуацію, краще ще до посадки в літак продумати, як ви будете розплачуватися в автобусах, готелях і магазинах. Іноді розуміння, яка валюта у цієї держави, недостатньо. Варто дізнатися, які платіжні системи працюють в цій країні, чи приймають карти в кафе і на заправках, чи багато там банкоматів.Чи можливо переказати гроші в дану країну ( скористатись сендмані )

Заздалегідь вивчіть, як йдуть справи з платіжною інфраструктурою і шахрайством в обраній країні. Пошукайте в інтернеті російськомовні спільноти: місцеві жителі і туристи охоче діляться порадами і досвідом. У більшості популярних туристичних напрямків – країнах Європи, Туреччині, Таїланді та інших – турист легко може розплатитися карткою або зняти гроші в найближчому банкоматі.

Але в багатьох екзотичних країнах розплатитися карткою або навіть знайти банкомат – велика проблема. Іноді місцеві банки не працюють ні з однією з найбільших міжнародних платіжних систем. Тоді, може бути, простіше заздалегідь поміняти валюту і про всяк випадок дізнатися, де ви зможете знайти обмінники з найвигіднішими курсом.

З’ясуйте, чи багато банкоматів там, куди ви їдете, і наскільки безпечно ними користуватися. Можна скористатися Google Мaps або спеціальними додатками і уточнити, чи є банкомати поруч з вашим місцем проживання.

Краще користуватися банкоматом у відділенні банку або на території, що охороняється готелю, торгового центру. Так менше ризик, що дані вашої карти вкрадуть шахраї, оскільки встановити на банкомат нелегальне обладнання в такому місці набагато складніше.

Уточніть комісії. Поцікавтеся, які комісії бере ваш банк за зняття готівки в банкоматах за кордоном і за оплату покупок. Це можна зробити за телефоном гарячої лінії банку.

Деякі банки пропонують відкрити карти, з яких можна оплачувати покупки за вигідним курсом або знімати готівку за кордоном без комісії. Але краще заздалегідь з’ясувати, чи є обмеження на кількість або суму операцій.

У міжнародних банків може бути широка мережа власних банкоматів в певних країнах, і пільгові умови діють саме для них.

Заведіть кілька карт. Краще різних банків і про всяк випадок різних міжнародних платіжних систем. На жаль, і у платіжних систем бувають тимчасові збої, а залишитися за кордоном без доступу до рахунку навіть на кілька годин може бути дуже неприємно. Заздалегідь уточніть, які платіжні системи найпопулярніші в обраній країні.

Попередьте банк перед поїздкою. Коли виберете для отримання дозволу карту, повідомте банку, коли і куди ви їдете. Не забудьте назвати всі транзитні точки, якщо вони будуть. Інакше банк може вважати ваші закордонні платежі підозрілими і заблокує картку. Обов’язково упевніться, що у банку є ваш номер телефону, за яким з вами можна зв’язатися під час подорожі.

Завантажте в смартфон корисні додатки. Наприклад, конвертери валюти та інтерактивні карти з банкоматами та офісами банків.

 

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.