Take a fresh look at your lifestyle.

Наче біблійське пророцтво: туристи тікають, в Залізному порту розпочалося нашестя – сідають цілими зграями на тіло та кусаються

0 2 998

У Залізоному Порту люди покидають узбережжя Чорного моря через те, що пляжі заполонили сотні кокцінелідів – це яскраво забарвлені жуки, яких у народі називають сонечками.

За словами туристів, жуки завдають дискомфорту, адже сідають цілими зграями на тіло та кусаються.Полчища сонечок обліпили собою також і всі кіоски, шезлонги, стільчики, столи та майже всі предмети, що є на морському березі.

Як розповіла журналістам «Першого регіонального» Любов Ігнатюк, народний вчитель України, викладачка біології Херсонського академічного ліцею ім. Олега Мішукова, сонечок вирощують на спеціальних біофермах для біологічного способу боротьби зі шкідниками. Жуків «розпилюють» з літаків над полями і садами, адже ті знищують шкідників, які несуть загрозу рослинам: картоплі, помідорам та іншим.

«Сама улюблена їжа сонечок – попелиця і її личинки. Одна сонечко за рік-півтора може з’їсти більше 6000 попелиць. Так що ці кольорові жучки несвідомо рятують сільськогосподарські землі від шкідливих паразитів», – розповіла Любов Ігнатюк.

Любов Ігнатюк заспокоює туристів, каже, що укус сонечок не несе небезпеку здоров’ю та життю людей.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.