Take a fresh look at your lifestyle.

“Тут якась лапка”: на Сумщині стоматолог під пломбою пацієнтки виявив кліща (фото)

0 279

У жительки Сумщини з-під пломби витягли кліща: він заразив жінку бореліозом. У лікарні жінці розповіли, що навіть мертвий кліщ виділяє токсини.

Про це у середу, 14 липня, повідомляє сайт міста Суми.

Зазначається, що минулого року мешканка Шостки Лариса двічі лікувала один і той же зуб. Спочатку навесні вона зверталася до приватного стоматолога, а в грудні – в стоматполіклініку. Однак, минулого тижня через дискомфорт вона знову відвідала приватного стоматолога.

Лікар жінці забрав пломбу і сказав, що помітив щось чорного кольору у вигляді лапки.

“Мені прибрали пломбу, а потім лікар каже: “Щось тут чорненьке. Якась лапка”, – розповідає Лариса.

Пізніше у лабораторії встановили, що це кліщ. Згодом Лариса здала аналіз крові на кліщовий бореліоз (хвороба Лайма). Аналіз виявився позитивним.

На щастя, жінка перенесла захворювання у легкій формі. Як вона розповіла, раніше відчувала якесь нездужання, була підвищена температура, болі в колінному суглобі, які не проходили навіть після знеболювальних.

“Звідки взявся кліщ, невідомо”, – каже Лариса.

Окрім того, вона вирішила поспілкуватися з приватним стоматологом, у якого перший раз лікувала, але спілкування не вийшло.

За словами жінки, лікар дуже розсердилась її візиту. Вона сказала, що це не її винна, адже у цій сфері вона вже десять років.

Водночас лікарі припускають, що кліщ міг проникнути через ясна.

Наразі вона почувається добре і пред’являти претензії стоматологам не планує.

Нагадаємо:

Бореліоз, чи ще відомий як хвороба Лайма – це бактеріальна інфекція, яку переносить кліщ. Щорічно нею інфікуються до 5 тис. українців, з них півтисячі дітей, підрахували в Центрі громадського здоров’я України. Носієм інфекції є кожен 3-4 кліщ.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.