Take a fresh look at your lifestyle.

ПНД труби : їх особливості

0 26

Труби ПНД – сучасні пластикові труби. Без них не обходяться ремонтні роботи, а також пристрій систем водопостачання, каналізації, електротехніки та багатьох інших. Великий асортимент труб і фітингів знайдете на сайті ingplast.ru ми ж детально розглянемо що таке труби ПНД. Отже ПНД розшифровується як «поліетилен низького тиску», а сам процес його виготовлення є полімеризацію етилену під низьким тиском. ПНД відрізняється від ПВХ більш високими експлуатаційними характеристиками.

Особливості ПНД
Відмінна стійкість до низьких і високих температур (робочий діапазон становить від -25 до +70 градусів).
Висока стійкість до корозії і окисленню (особливо якщо порівнювати з металевими трубами).
Низька теплопровідність.
Довговічність – за умови правильної експлуатації такі труби прослужать не менше 50 років.
Ударопрочность, пластичність, стійкість по відношенню до їдким речовин (на відміну від ПВХ).
Екологічність – експлуатація труб ПНД абсолютно нешкідлива для навколишнього середовища.
Водопостачання і каналізація. Дані комунальні системи практично на 90% укомплектовані трубами ПНД. Їх застосовують для прокладки зовнішньої (каналізаційні труби, колектори, очисні споруди, насосні станції) і внутрішньої каналізації (санпрібора, приймачі, каналізаційна трубна мережу).
Прокладка кабелів. Пластикові труби, які ви можете купити тут, ефективно захищають силові, електричні, телефонні та телевізійні кабелі від механічних пошкоджень.
Обсадка. Застосовуються для влаштування та зміцнення стінок свердловин, при направленому бурінні, а також захисту питної води від появи домішок.
Сільське господарство. Найчастіше використовуються для зрошення і поливу, а також добрива сільськогосподарських культур.
Тваринництво. Подача води в поїльника для тварин і видалення продуктів життєдіяльності також є завданням труб ПНД.
Електротехніка. Завдяки гладкій поверхні всередині і гофрованої зовні, труби ПНД широко використовуються при підземному прокладанні кабелю.
Переваги застосування труб ПНД
Металеві труби вже давно не так затребувані в багатьох сферах життя на відміну від поліетилену низького тиску. На користь цього матеріалу говорять його переваги:

Вага. Пластикові труби значно легше металевих аналогів.
Довжина. Труби ПНД довше металевих, а значить, при їх прокладанні буде менше стиків. Це гарантує, що конструкція буде більш міцною і довговічною.
Простота експлуатації. Завдяки універсальним властивостям матеріалу, такі труби не потребують постійного контролю і зберігають свої первинні властивості до кінця терміну експлуатації.
Вигода. Пластик значно дешевше металу, а значить, ви ще й істотно заощадите, якщо купите труби ПНД.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.