Take a fresh look at your lifestyle.

0 18

Це стаття для тих, хто раніше не літав на літаках (але збирається). Багатьох лякає навіть не стільки політ, скільки аеропорт: як нічого не переплутати, встигнути на реєстрацію і не втратити багаж. Давайте розбиратися!

Аеропорт
Зазвичай реєстрація починається за 2 години до вильоту, а закінчується за 40 хвилин до нього, тому приїхати в аеропорт краще заздалегідь (2-3 години). Але простіше дізнатись ціну на квитки на літак онлайн на сайті авіакомпанії за 24-72 години (в залежності від авіакомпанії): так ви заощадите час в аеропорту і попутно зможете вибрати кращі місця в салоні. Зверніть увагу, що на квитку завжди вказано місцевий час вильоту-прильоту, тобто якщо ви вилітаєте зі Львова до Парижу, то час вильоту у вас буде вказано львівський, а час прильоту – паризький.

Першим, що ви побачите в аеропорту, буде табло вильоту і прильоту – об’єкт, не раз змінював долі людей. На ньому вказані номери, напрямки, час вильоту і статус рейсів. Обов’язково звіряйте цю інформацію, адже поруч можуть бути рейси одного напрямку і їх можна переплутати (а ще на табло обов’язково напишуть, якщо ваш рейс затримується). Поруч з вашим рейсом буде вказано, на яку стійку реєстрації вам потрібно пройти, а після закриття реєстрації – до якого гейту пройти на посадку.

Паспортний контроль
Підготуйте паспорт і посадочний талон заздалегідь, щоб потім не шукати їх і не затримувати чергу. Офіцер у віконці може задавати питання, наприклад, про мету вашої поїздки або про грошовій сумі, яка у вас з собою. Можуть попросити прикласти палець до зчитувального пристрою (якщо у вас біометрична віза або паспорт). Це нормально (і ніхто ні в чому вас не підозрює), просто процедура така. Реагуйте на все спокійно, відповідайте чесно – і проблем не буде.

Митний контроль
Багаж (якщо він у вас був) ви здали на стійці реєстрації, але ж є ще ручна поклажа і особисті речі. Настав час їх огляду – і це, можливо, найдовший етап. Пара передпольотної рад, як прискорити цю процедуру:

Вибирайте взуття, яку зможете швидко зняти і надіти;
Не надягайте в політ ремінь: на контролі його все одно доведеться знімати, та й в цілому летіти без нього комфортніше;
Перевірте кишені перед виходом з дому: вийміть дрібниці, ключі, запальнички і так далі (краще залиште їх будинку або складіть в ручну поклажу);
Дізнайтеся заздалегідь, що не варто брати в ручну поклажу, щоб не витрачати час на суперечки з митниками (ви в них не переможете);
Не надягайте дорогі ювелірні прикраси: можливо вам доведеться їх зняти, а людей в аеропорту багато, мало що.

Зона очікування

Насамперед знайдіть ваш гейт (вихід на посадку): він буде вказаний на квитку або на інформаційному табло. Сама по собі дорога до гейта може зайняти чимало часу: в деяких аеропортах між Гейт навіть їздять спеціальні поїзди (наприклад, в Парижі) – закладайте, що це може зайняти від 5 до 40 хвилин Не йдіть далеко від гейту, так як час посадки або навіть сам гейт можуть поміняти.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.