Take a fresh look at your lifestyle.

“У нього забрали внутрішні органи”: на Тернопільщині мама викопала тіло сина, щоб дізнатись істинну причину його смерті

0 1 419

Якщо пацієнта вже немає в живих – довести лікарську помилку не під силу майже нікому.

Жахлива історія трапилась із померлим військовим хірургом родом з Тернопільщини.  Після ексгумації тіла вияснилось, що внутрішні органи відсутні.

Щоб довести вбивство власного сина, мати військовослужбовця і хірурга Олега Бенци  довелося погодитись на відчайдушний крок — викопати його тіло.  Представники Міністерства охорони здоров’я мали провести незалежну експертизу щодо встановлення істинної причини смерті медика. Але те, що вони виявили, шокувало всіх — з тіла зникли внутрішні органи.

Вся ця історія почалася ще рік тому. Військовослужбовець і хірург Олег Бенца відчув болі в животі, у нього була гостра форма панкреатиту. Він звернувся до лікарні, якій довіряв найбільше і де знав усіх, бо працював там сам, перед тим як пішов воювати на фронт. Від моменту, коли він переступив поріг палати, мине 2 доби. 38-річний Олег Бенца помре – і причину смерті встановлюватимуть цілий рік.

“Фактори, які могли вплинути на розвиток ускладнення – відсутність реальної діагностики і патологічного стану, неадекватна діагностика, відсутність додаткових методів діагностики УЗД, неправильне тлумачення лабораторних досліджень” – згодом, після смерті чоловіка, констатує Дмитро Дзюба, експерт клініко-експертної комісії МОЗ.

Та коли було проведено ексгумацію тіла, виявили, що відсутні в тілі саме ті органи, які і мали би бути досліджені патологоанатомом як одна з причин смерті. Тобто хтось витягнув із тіла померлого всі нутрощі, що зменшує шанси матері довести недбальство лікарів. Однак до суду справа таки дійде.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.