Take a fresh look at your lifestyle.

“Вони тікали городами та спустили собак”: гляньте як на Рівненщині поводились селяни під час вaкцинaцiї

0 1 806

У селі Велика Омеляна Рівненської області місцеві жителі навідріз відмовлялися спілкуватися з медиками. Вони збирали інформацію про дітей до 5 років через спалах поліомієліту в одній з родин яка проживає у селі.

Про поведінку селян у Facebook розповів головний санлікар області Роман Сафронов.

Розповідає що до людей спочатку дзвонили, але розмовляли з лікарями вони неохоче. Після цього було вирішено викликати з області бригаду фахівців в саму ОТГ, щоби зібрати всю необхідну для подолання спалаху поліомієліту.

Лікарі мали оглянути дітей на місці на ознаки ГРВІ та коронавірусу. Сафронов посилається на місцевого активіста Сергія Ковальчука, який став свідком дивної реакції місцевого населення на приїзд медиків.

«ЩО МИ МАЛИ? ЗАКРИТІ ПЕРЕД НОСОМ ВОРОТА, ВТЕЧУ ГОРОДАМИ, ВІДПУСКАННЯ НА ПОДВІР’Я СОБАК, СЛОВОМ, ДАРУЙТЕ ЩО ОБРАЖАЮ ПАТРІОТИЧНІ ПОЧУТТЯ – ЦИВІЛІЗАЦІЮ В УСІЙ КРАСІ», – ПИШЕ САФРОНОВ.

Місцеві мешканці ігнорували представників влади, лікарів. Вони закривались по будинках.

«В лікувальний заклад не приходимо, на зустріч в сільраду – також, додому не пускаємо, бо зламати власну картину світу – ось що реально страшно. Навіть в інтернеті ліньки знайти інформацію про одну з найбезпечніших вакцин, що використовуються від страшної хвороби, краще постити котиків в мережі ніж перейматись ризиками для власної дитини».

Нагадаємо, нещодавно в Рівненській області в півторарічної дитини з багатодітної сім’ї діагностували поліомієліт. Ще в шістьох дітей з цієї родини знайшли вірус поліомієліту. Цей випадок класифікували як надзвичайну ситуацію біологічного характеру обласного масштабу.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.