Take a fresh look at your lifestyle.

Пам’ятайте легендарну Настю Овчар, яку всім світом рятували від опіків? Подивіться, як вона виглядає сьогодні. ФОТО

0 2 731

Пам’ятаєте дівчинку яка отримала дуже важкі опіки у 2005 році?

Вона винесла з палаючого будинку молодшу сестру, а сама отримала смертельні опіки. Зараз вона відзначила своє 18-річчя.

Це сталося у хуторів Воронцівка, Харківської області. Цю Настю пам’ятає вся країна, адже вона винесла свою 2-річну сестричку з палаючого будинку. За її життя боролися найкращі лікарі України та Бостона.

«Не знаю, що було б з моїм життям, якби не пожежа, — каже Настя Овчар. — Але я ні разу не шкодую про те, що врятувала сестру».

У березні 2005 року 5-річна Настя та 2-річна Люся залишилися вдома самі. “Я хотіла розтопити піч бо було холодно в будинку. Я не вміла її розпалювати але бачила декілька разів як це робили тато з мамою. Вони клали дрова та запалювали сірниками. Я не хотіла щоб сталося щось погане. Запалився сірник – і раптом спалахнула я сама.” – розповідає Настя.

“Одяг почав горіти та плавитись на мені. В той момент в мене був шок і я не пам’ятаю було мені боляче чи ні. Я думала тільки про Люсю. Вона спала коли я намагалася загасити вогонь. Потім я побачила як полум’я перекинулося на штори, ковдру та іграшки. Тоді я намагалася загасити вогонь лодоньками, але в мене нічого не вийшло. Все почало горіти дужче і я кинулася до сестрички.

До того моменту я ніколи не брала Люсю на руки, батьки переживали що я її можу кинути. Дим заполонив будинок і нічого не було видно. Але я пробиралася до виходу. Коли ми вийшли, сестричка прокинулася і ми пішли до сусідів.”

Цей випадок як сценарій до художнього фільму. Лікарі сказали що кожна хвилина була дорога.

Про порятунок цієї дівчинки можна було б зняти повнометражний художній фільм. Лікарі говорили про те, що дорога була кожна хвилина. В Україні Настю та той момент і не врятувати, хоча медики зробили все, що від них залежало.

Завдяки бізнесмену Віктору Вікарчуку ,який теж з Харківської області, знайшов друзів у Бостоні які допомогли організувати лікування Насті. Президент Румунії допоміг доправити дівчинку через океан літаком.

Дивакуваті члени американського ордена Шрайнер в смішних головних уборах, які роз’їжджають на мало не іграшкових машинках, погодилися безкоштовно вилікувати Настю в своїй клініці.

Лікарі не давали шансів на одужання, але, незважаючи на це, вона відсвяткувала своє 18-річчя.

В одному з інтерв’ю маленька Настя зізналася, що хоче стати медсестрою, щоб допомагати людям, як допомагали їй.

І її мрія збулася: закінчивши школу, Настя Овчар пішла до медичного коледжу!

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.