Take a fresh look at your lifestyle.

Чорнило для принтерів: які бувають?

0 21

Якість типографічної продукції, навіть простого тексту чи документа, залежить одразу від низки чинників. Відіграють роль і функціонал принтера або МФУ, і вид фотоносія, і характеристики чорнила. У цій статті поговоримо про чорнило для принтера. Подивитися найширший асортимент оригінальних фарб для друкувальних пристроїв сучасних моделей ви можете на сайті: mak.trade/chernila-dlya-printera/. Ми ж пояснимо, з яких видів чорнила вам доведеться вибирати, на що звертати увагу, і які критерії враховувати насамперед.

Водорозчинні

Спочатку варто сказати про види чорнила. Це головна характеристика, яку варто враховувати. Якоюсь мірою, єдина. Інші характеристики стосуються швидше за картридж. Окремо варто подивитися хіба що на колір чорнила, але це рідко стає перевагою або недоліком чорнила для покупки.

Найпопулярніший вид чорнила для принтера, купити який легко можна в Україні – це водорозчинні фарби. Вони ідеально поєднуються з офісним папером, використовуються у струменевих принтерах. Краще підходять для щоденного друку документів і текстів, ніж для яскравих плакатів. Однак, для фотографій водорозчинне чорнило теж можна сміливо використовувати.

Сублімаційні

Це окремий вид чорнила, про яке ми скажемо лише кілька слів. Їх рідко купують додому, частіше — до копіювальних центрів та в друкарські агенції. Ціль використання – перенесення фарби на твердий фотоносій: сувеніри, тканину, посуд. За складом схожі на пігментні чорнила для друкувальних пристроїв.

Пігментні

Найкраще рішення для нанесення фарб на матову поверхню або на глянець. Зображення не тьмяніє, навіть якщо фотоносій намокне. Згодом чорнило пігментного типу теж не вицвітає. Цей вид чорнила вважають найкращим для друку фотографій, рекламної продукції.

Як заправити принтер чорнилом?

Є три варіанти. Перший – купити фарби в картриджі виробника. Це найпростіший і найефективніший спосіб, але ціна картриджів часто зашкалює. Якщо ви готові пожертвувати якістю друку, довговічністю принтера та сервісним обслуговуванням, то просто вибирайте альтернативу – можете купити чорнило для принтера в СНПЧ або сумісному картриджі, який одночасно підходить для декількох моделей.

Де придбати чорнило для принтера в Україні?

Широкий вибір фарб для принтера в інтернет-магазині Mak.trade. Миттєва оплата з картки або післяплати. Доставка по всій Україні. Перевізник – Нова Пошта. Доступна послуга кур’єрської доставки.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.