Take a fresh look at your lifestyle.

Коли я дізнався, що мого дитину в дитячому садку вдарив інший хлопчик, то порадив йому дати здачі. І ось, що з цього вийшло…ФОТО

0 256

Одного разу в дитячому саду мою дитину вдарив інший хлопчик. З’ясувалося, що цей хлопець часто це робить, та ще й ображає інших дітей; його батьки на зауваження не реагують. І тоді я порадив синові дати здачі!

Мій 4-річний син вихований і добрий хлопчик. У садку вихователі ніколи не мали з ним проблем і хвалили його. Але коли він пішов в інший садок то там почалися проблеми….

Коли ми з дружиною нарешті переїхали у власну квартиру то недалеко біля нашого будинку ми знайшли інший дитячий садочок. Перший тиждень все ніби було добре але коли в черговий раз я його забрав то побачив що він якийсь сумний. Причина виявилася в тому що його б’є інший хлопчик – Стас.

Сашко пояснив що нічого такого не зробив. Той хлопчик грав біля нього а потім раптом вдарив його машинкою. Я запитав що зробив син і він сказав що просто промовчав.

За вечерею я розповів усе дружині, вона сказала що він не повинен бити у відповідь а просто розповісти про все виховательці. Я ж наоборот сказав що він повинен захищати себе коли його б’ють, адже я не хочу щоб мій син виріс безпорадною людиною. Вона зі мною не погодилася і ми навіть посварилися через це.

Через паро днів знову була моя черга забирати сина і виявилося що історія повторилася. Стас знову його вдарив, на цей раз кулаком. Я пояснив йому що таке терпіти не можна і треба давати здачі. Ще через день я помітив гулю на лобі Сашка. Це сталось через те що Стас хотів машинку Сашка а той не хотів її віддавати.

Я звернувся до виховательки і вона підтвердила що Стас досить неконтрольована дитина і нажаль не може весь час за ним стежити. Він часто ображає інших дітей а батьки зовсім не реагують на зауваження. Відповідно дитина дивиться на батьків.

Після цього я зрозумів що від розмов діла не буде. Коли дружини не було вдома то я грав з сином гру яка називалася “Саша і Стас”. Я був у ролі Стаса і вів себе нахабно а Сашко мав давати відсіч мені. Звичайно я попросив сина не говорити мамі про цю нашу гру і сказав що це буде наш з ним секрет.

У понеділок на роботу мені зателефонувала дружина і кричала на мене що наш син побився у садочку. Вона сказала що це я у всьому винен. Я подзвонив до виховательки і спитався що саме сталося. Вона розповіла що Стас знову намагався відібрати машинку у Сашка і потім сильно його вдарив. Сашко дав відсіч.

Після цього Стас влаштував істерику і вимагав щоб мама його забрала додому. Мама Стаса відразу зателефонувала моїй дружині і влаштувала скандал.

Після цього я взяв номер цієї жінки і пробував пояснити ситуацію. Звичайно нічого з цього не вийшло. Але я захищав сина як міг. І Знаєте як все закінчилося? Батьки Стаса не пред’являють до нас ніяких претензій, ба більше Стас більше не підходить до Сашка. Тепер мій син завжди усміхнений і веселий.

Я провів з сином бесіду і пояснив що битися можна лише щоб захищати себе, але ніколи щоб щось отримати. Сашко мене зрозумів. Тому я знаю, що вчинив правильно!

А як ви вважаєте, як правильно чинити в таких ситуаціях?

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.