Take a fresh look at your lifestyle.

Скляні перегородки у квартирі: що потрібно знати

0 127

У сучасних квартирах на заході скляні перегородки є невід’ємною складовою будь-якого стилю, чи це приміщення в стилі мінімалізм або лофт. Навіть у класичному стилі можна виявити скляні вироби з художнім малюнком, які поєднуються з деревиною та гіпсовими барельєфами. А зробити скляну перегородку вам допоможе компанія SKLOMAX (https://sklomax.com.ua/). Спеціалісти в мінімальні терміни та за приємну ціну допоможуть втілити ваші побажання у реальність. У них широкий вибір скла та дзеркал що допоможе вам знайти саме те що вам потрібно.

В Україні подібні перегородки не такі популярні – можливо, тому що ми побоюємося, що скло дуже тендітне. Насправді ж сучасне скло, що використовується для скляних перегородок у квартирах, у кілька разів міцніше, ніж звичайні шибки. Тому розбити таку конструкцію досить складно (зрозуміло, якщо ви не битимете по ньому молотком), але навіть якщо скло було якимось чином розбите, воно не завдасть вам шкоди, тому що просто розсипеться в безпечну крихту.

Де можна встановити скляні перегородки в житлове приміщення? Тут можливі різні варіанти:

1) Між коридором та вітальнею. У цій зоні перегородка зі скла, не настільки товста, не займає корисний простір, а також візуально приваблива, встановлюються найчастіше, оскільки в сучасних новобудовах, що передбачають вільне планування, коридор зазвичай не відокремлюється піноблоками або гіспсокартоном.

2) Між вітальнею і кухонним. Відділення вітальні та кухні скляною перегородкою з розсувними дверима, що зсувається за необхідності об’єднання зон – поширена практика. Правда, тут потрібно мати на увазі важливий момент – подібні конструкції не мають ущільнювальні профілі – як наслідок, вони не перешкоджають попаданню сторонніх запахів з кухонного приміщення до вітальні.

3) Між балконом і житловою кімнатою. Після приєднання балкона до кімнати, а також його утеплення можна встановити замість старого вікна скляну перегородку, яка може складатися і звільняти проріз, підходять відмінно;

4) Між ванною і житловою кімнатою. Цей варіант особливо популярний в апартаментах великої площі, і працює таким чином: між кімнатою та ванною розміщується прозоре скло, і якщо нікого вдома немає, то ви можете просто насолоджуватися чудовим виглядом. А якщо в квартирі буде хтось ще, то скляна перегородка завішується за допомогою штор.

5) У ванній. Незалежно від площі санвузла, ви можете підібрати потрібну фурнітуру під будь-який бюджет. У душових приміщеннях виграшними виглядають саме прозорі шибки, оскільки вони не приховують простір; хіба що додатково має сенс встановити спеціальний водяний фільтр, що позбавляє зайво жорсткої води і, як наслідок, появи нальоту. Таким чином, скляні перегородки для квартири – це універсальне та цікаве рішення для будь-яких приміщень!

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.