Take a fresh look at your lifestyle.

Особливості приватної позики

0 89

Слово позика у багатьох асоціюється з та з банками. Проте гроші можна позичати не тільки у фінансових організацій, а й у приватних осіб. Приватна позика під розписку — новий вид кредитування, який дозволяє людині отримати фінансову допомогу за паспортом.

Зазвичай інвестори не вимагають довідок з роботи про розмір зарплати, залучення поручителів, збирання величезної кількості документів. Також інвестор не розглядає досьє на свого клієнта. З одного боку цей продукт дуже привабливий, але з іншого боку має свої особливості, які потрібно знати кожному позичальнику.

Особливості приватної позики

Можна виділити такі особливості кредитування від приватних осіб:

  • Доступність. Для оформлення позики в банку вам доведеться зібрати документи, запросити поручителя та почекати певний час, доки кредитор ухвалить рішення. Взяти позику у банку не зможуть студенти, громадяни без постійного місця роботи, особи з поганою історією кредитування. Приватну позику може взяти практично кожен.
  • Невеликий пакет документів. Все, що потрібно для оформлення позики, це паспорт та координати для зв’язку.
  • Договір. Договір укладається за нотаріуса або без нього. На всю процедуру йде приблизно півгодини. Як тільки документ буде підписано, ви зможете отримати кошти.
  • Відсутність страхування. Не секрет, що багато фінансових організацій нав’язують своїм клієнтам страхування. Якщо ви берете позику у приватної особи, то вам не доведеться купувати страховку на позику.
  • Приватні позики можуть бути із забезпеченням чи під заставу майна. Кредити із забезпеченням видаються у сумі понад 50 000 рублів певну кількість років. Сума боргу залежить від вартості забезпечення. Якщо ви берете під заставу майна, то інвестор приймає у заставу будь-яке майно. Такий варіант дуже популярний серед позичальників.

Знайти приватного інвестора можна у різний спосіб. Можна спробувати пошукати серед своїх знайомих. Можливо, хтось із них наважиться видати вам позику. Ви також можете пошукати оголошення. Їхні приватні інвестори розміщують у газетах, на безкоштовних дошках оголошень із позиками. Можете відвідати особливі форми. Однак будьте уважні, починайте співпрацю лише з надійними та перевіреними кредиторами. Особливо це стосується тих позик, які оформлюються під заставу.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.