Take a fresh look at your lifestyle.

“Врятуйте Маріуполь! Врятуйте Азовсталь!”: гурт Калуш на Євробаченні закликав допомогти жителям та бійцям в Маріуполі (відео)

0 208

У суботу, 14 травня, гурт Kalush Orchestra виступає на Євробаченні.

Фронтен гурту Олег Псюк закликав допомогти жителям та бійцям в Маріуполі.

Після виступу з піснею “Стефанія” вся Європа почула:

“Save Mariupol! Save Azovstal! Now!” (Врятуйте Маріуполь! Врятуйте Азовсталь!  Зараз!)

Варто зазначити, що за цей заклик під час пісенного конкурсу український гурт можуть дискваліфікувати. Проте це не завадило фронтмену звернутися до світової спільноти та наголосити на важливості порятунку людей на “Азовсталі”.

Зауважимо, що Kalush Orchestra не використовували такі терміни, як війна, звільнення, агресія тощо. Адже правилами конкурсу “заборонені політичні висловлювання, не допускаються нецензурні або образливі висловлювання та комерційні повідомлення”.

Водночас український телеведучий Ігор Кондратюк, який має досвід у пісенних конкурсах, зазначив, що заклик гурту — грубе порушення правил “Євробачення”.

“Kalush вже переміг! Заклик “Save Azovstal!”, але це не має ніякого значення для всіх, хто переживає за долю захисників “Азовсталі” більше, ніж за долю, місце конкурсантів з України. “Євробачення” не може бути поза політикою під час війни в Європі!”, — написав Кондратюк.

Дякуємо вам! Велика повага!

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.