Take a fresh look at your lifestyle.

Чи буде дефіцит?: в Україні з полиць магазинів зникає сіль

0 1 751

Ажіотож на кам`яну сіль спостерігається і інших регіонах країни.

Сіль зникла з полиць українських магазинів через те, що основний видобуток солі відбувається на Донеччині.

Підприємство “Артемсіль” у місті Соледар Донецької області.  Припинило свою роботу місяць тому через постійні обстріли обстріли російських окупантів.

“Підприємство не працює до невизначеного часу, згідно з наказом. Постійно тривають обстріли, частково зруйнована адмінбудівля, і були влучення в рудники.

Більшість мешканців Соледара, співробітники підприємства «Артемсіль» евакуюються. За можливості, хто може, той виїжджає”, – розповів керівник пресслужби Державного підприємства “Артемсіль” Володимир Низиєнко.

За рік підприємство видобуває 2 млн тонн солі. Окрім задоволення українських потреб, сіль також ішла на експорт до 15 країн світу. Це Польща, Німеччина, Румунія, Азербайджан, Молдова, Грузія. Тобто зараз втрачає не лише Україна, а й Європа.

Є також Слов’янське родовище кам’яної солі, яке теж розташоване в Донецькій області, і там теж непроста ситуація. Є поклади солі й на Західній Україні.

Зокрема, у Дрогобичі, а також на Закарпатті та Прикарпатті. Однак там видобуток або вже сходить нанівець, або навпаки потребує розробки.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.