Take a fresh look at your lifestyle.

“Голод стукає у двері”: запасів пшениці у світі вистачить на 10 тижнів

0 304

Фахівці повідомляють що ситуація з продовольством зараз гірша ніж у 2007 та 2008 роках.

25 травня гендиректор аналітичної компанії Gro Intelligence Сара Менкер на Раді Безпеки ООН зробила шокуючу заяву що світових запасів пшениці вистачить на 10 тижнів.

Виходячи з її слів, війна між РФ та Україною “підлила олії в вогонь, який і так давно горить”. До слова, росія та Україна разом виробляють приблизно третину запасів світової пшениці.

“Криза, яку ми виявили задовго до пандемії коронавірусу, виявила крихкість наших ланцюжків поставок. Я говорю про це, щоб ви всі розуміли, що навіть якщо конфлікт завтра закінчиться, наша проблема продовольчої безпеки не зникне найближчим часом без узгоджених дій”, – сказала вона.

Вже цього року близько 400 млн людей можуть опинитися у зоні “продовольчої кризи”.

“У той час, як доступ до добрив дуже обмежений, а посуха в регіонах, де вирощують пшеницю, є найекстремальнішою за останні 20 років”, – сказала Менкер.

Директор всесвітньої продовольчої програми Девід Бізлі заявляє, що “голод стукає у двері” 49 мільйонам людей у 43 країнах, а разом з голодом приходить політична дестабілізація.

“Ми вже спостерігаємо заворушення та протести, що відбуваються прямо зараз у Шрі-Ланці, Індонезії, Пакистані, Перу. І ці події – лише провісники майбутнього”, сказав він.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.