Take a fresh look at your lifestyle.

Малий, та успішний: плюси установки таймера поливу

0 23

Системи поливу заощаджують сили та час, особливо якщо немає потреби постійного контролю над процесом. Таймер для поливу, дощування та інших систем включає та вимикає воду за заданим розкладом. Найпростіший пристрій кульового типу можна підключити до водопроводу, насоса або бочки, встановленої на невеликій висоті.

Як це працює?

Усередині таймер поливу мало чим відрізняється від звичайного шарового крана. Залежно від положення замикаючого елемента він пропускає або перекриває потік води. Один кінець підключають до джерела (водопровід, насос, бочка), другий з’єднують із шлангом системи поливу. Більшість моделей працює від пари батарей ААА, яких вистачає на весь сезон.

У таймера два налаштування – час спрацьовування та період, протягом якого пристрій пропускає воду. Через кілька хвилин або годин, залежно від вибраного режиму, полив автоматично припиниться до наступного спрацювання.

Плюси та мінуси автоматики

Якщо це самопливна система, треба стежити, щоб у бочці завжди була вода, інакше рослини залишаться без необхідної вологи. Друга незручність у тому, що вода має бути чистою. Фільтр на вході є, але велика кількість сміття швидко заб’є його. Однак це дрібниці на тлі плюсів, які забезпечує таймер для крапельного поливу , дощування або іншої системи:

  • з’являється можливість зрошувати різні культури в різний час, що підходить саме їм;
  • режим поливу дотримується весь сезон – хороші умови забезпечують бурхливе цвітіння та плодоношення;
  • при зміні планування ділянки або способу вирощування культури таймер завжди знайдеться застосування в саду, теплиці, на грядках або газоні;
  • відпадає необхідність бути на ділянці в певні години – можна відіспатися, поїхати на кілька днів або довше залишитися в гостях;
  • Будь-яка система поливу істотно заощаджує сили та час, але автоматична з таймером повністю позбавляє необхідності стежити за цим процесом.

Дощування та краплинний полив – турбота про власне здоров’я. Багатьом людям протипоказано тягати лійки, навантажуючи спину та суглоби. Тяжка фізична праця у спеку може стати причиною високого тиску. А якщо вже налагоджувати систему автоматичного поливу, то з таймером, адже ціна простого пристрою порадує навіть найдбайливіших господарів.

Який таймер поливу варто купити?

Головна відмінність різних моделей – спосіб керування. Механіка простіше, потрібно лише виставити тривалість та періодичність поливу за допомогою двох поворотних ручок. Електронне керування гнучкіше, на такому таймері більше кнопок. Але загалом теж нічого складного, плюс бонусом — кілька незалежних програм щодня.

Корпус приладу має бути водонепроникним. Надійні з’єднання та якісне складання виключають протікання. Щоб таймер служив довгі роки, виробники рекомендують уникати ударів по корпусу та не використовувати дешеві батареї. Зберігають прилад за плюсової температури, демонтаж на зиму займає не більше 10 хвилин. Приємного відпочинку та великих урожаїв!

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.