Take a fresh look at your lifestyle.

У ВР пропонують спростити виїзд депутатів за кордон

0 97

У Верховній раді зареєстрований законопроект щодо використання народним депутатом дипломатичного паспорта.

Пропонується видавати депутатам дипломатичний паспорт на весь строк повноважень — 5 років, а не тільки на строк відрядження.

Проектом закону пропонується в становити, що народному депутату на строк виконання депутатських повноважень видається дипломатичний паспорт України.

Дипломатичний паспорт протягом строку його дії зберігається у народного депутата та підлягає поверненню протягом десяти днів після припинення повноважень.

«Забороняється вимагати в народних депутатів України, які здійснюють перетинання державного кордону України з використанням дипломатичного паспорта України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, пред’явлення будь яких інших документів, необхідних для перетинання державного кордону України», — йдеться в проекті.

Водночас народний депутат, який від’їздить у відрядження за межі України за погодженням з головою Верховної ради України, його першим заступником або заступником, після повернення подає протягом тижня звіт про відрядження.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, законом «Про статус народного депутата України» передбачено, що народному депутату на строк виконання депутатських повноважень видається дипломатичний паспорт.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.