Take a fresh look at your lifestyle.

Вантажопідйомне обладнання: види та опис

0 70

Для переміщення, фіксації та підвішування різних вантажів використовується спеціальне, вантажопідйомне обладнання. Подібні механізми можуть бути у вигляді талі, домкрата, крана, лебідки або такелажу: їхнє застосування в різних умовах залежить від призначення та конструктивної особливості пристрою. Розглянемо докладніше види вантажопідіймального обладнання та особливості його використання.

Де використовуються вантажопідйомні механізми?

Практично у будь-якій промисловій галузі використовують техніку для переміщення вантажів: будівництво, складську логістику, об’єкти енергетики та транспорту. Вантажопідйомне обладнання потрібно скрізь, де потрібен монтаж, навантаження, ремонт та кріплення вантажів. Тому інтернет-магазин Лебедки з вантажопідйомними механізмами так користується популярністю.

Вибрати правильну техніку можна за її призначенням та технічними параметрами:

  • Висота переміщення вантажу від 40 см до 20 м;
  • Максимальна вага вантажу – від 2 до 100 тонн.

Види вантажопідіймального обладнання

Для підйому та переміщення важких об’єктів на виробництві та в побуті використовують такі види механізмів:

  • Домкрат – найпростіший і найпопулярніший механізм для підйому вантажу на невелику висоту та подальшого його зафіксованого утримання. Може бути гідравлічним (2-20 т, висота 40 см), рейковим (до 6 т, висота 60 см), гвинтовим (до 50 т, висота 40 см).
  • Монтажний блок – колесо з тросом і шківом, що часто використовується в складних системах підйому вантажу (талі, тельфи). Трос виготовляється з металу, синтетики та прядив’яних волокон, що обумовлює варіанти використання пристрою.
  • Лебідка – універсальний пристрій для переміщення та підйому вантажів: барабанного типу (трос намотується на барабан), важільного (з переміщенням барабана спеціальним важелем) або черв’ячного (з «гвинтом Архімеда»). Тяглове зусилля до 8 тонн.
  • Таль – частина кранової системи з підйому вантажів, з ручним або електричним приводом.
  • Кранові установки – великогабаритна техніка для масштабних виробництв чи будівництв. Можуть бути прогоновими, консольними, гідравлічними чи портальними.
  • Кран-балки, штабелери, такелаж, стропи та модифіковані візки – обладнання для складської логістики спрощеного типу з високою надійністю.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.