Take a fresh look at your lifestyle.

Що взяти у похід на вихідні?

0 17

Збори перед походом, це окрема релігія, у якої також є свої правила і заповіти. Брати потрібно тільки найнеобхідніше, якнайменше ваги. Що потрібно для походу, ви повинні вирішити самі, проаналізувавши місцевість, погоду, особливості локації. Але є речі, без яких обійтися ви не зможете, або з ними просто краще, ніж без них. Саме їх ми перелічимо у нашій статті:

Ліхтарик, пила/сокира.  Ліхтарик і пила – необхідність під час походів, якщо доведеться йти у темряві та пиляти дрова для багаття. Найкраще для походів світлодіодні ліхтарики, такі як ліхтар Fenix ​​PD36R Pro. Він має 6 режимів і є досить потужним та компактним, тому підходить для походів.

Туристичний рюкзак . На два дні достатньо рюкзака середнього об’єму (40-60 л). Водостійкий чохол на рюкзак захистить вміст від намокання під час дощу або снігу, а також не дозволить гілкам чіплятися за рюкзак. Навіть для дводенного походу потрібен комфортний надійний рюкзак, з яким вам легко йтиме весь маршрут. Щоб підібрати відповідний рюкзак, уважно поставтеся до системи спини. Рюкзак слід відрегулювати так, щоб розвантажити спину та плечі, перенісши частину ваги на стегна. Зручні плечові лямки, а також міцний матеріал допоможуть вам почуватися впевнено у будь-якому поході.

Посуд для приготування їжі . Одним з варіантів індивідуальної кухні можна вважати комбіновану систему приготування їжі, що включає казанок, що накручується на пальник. Вся система приєднується до газового картриджа і дозволяє швидко та компактно приготувати їжу на одну особу. Така система зручна, компактна та мало важить. Всередину казанка поміщається пальник, миска та змінний газовий картридж. Збоку від системи на чохлі є спеціальна кишенька для столового приладу. Крім того, з дому можна взяти термос зі зігріваючим напоєм.

Їжа . Найкраще сухі каші в пакетиках, які можна швидко приготувати. Під час дводенного походу плануйте обід (перший та другий день), вечерю першого дня та сніданок. Крім того, вам, можливо, захочеться підкріпитися під час коротких привалів під час походу, тому подумайте про мюслі, батончики або шоколад.

Намет, спальник, килимок. Намет слід обирати в залежності від кількості бажаючих у ній ночувати і погодних умов. Припустимо, ви збираєтеся ночувати в наметі вдвох, значить, потрібний намет, розрахований на трьох, щоб з комфортом розміститися всередині. Для осінніх та зимових походів краще підійдуть двошарові намети з підвищеною водостійкістю . Наявність просторих тамбурів перед входом у «спальню» буде додатковою перевагою, тому що дозволить розмістити там взуття та у разі негоди приготувати їжу на пальнику. Спальний мішок слід підбирати за погодою, виходячи зі свого сприйняття холоду. Оптимальний варіант для короткого походу – спальник-коконі з синтетичним утеплювачем, розрахований на температуру +1…-1 С для походів пізньої осені та ранньої зими.  Килимок туристичний, що самонадувається для ізоляції від холодної промерзлої землі, дозволить спати без ризику переохолодження і з комфортом.

Запасний одяг. Запасні шкарпетки є обов’язковими. Запасний одяг стане в нагоді на той випадок, якщо на маршруті є річки, які доведеться перетинати вбрід.

Аптечка. Невеликий розмір, з необхідними медикаментами. Обов’язкові пластирі, бинти та місцеві антисептики (ніхто не застрахований від мозолів та садна).

Все це спорядження та інші якісні речі для походу і не тільки пропонує вам переглянути вибір спорядження на сайті X-Gear. Там ви зможете знайти саме те що вам потрібно для походів і не тільки. Магазин X-Gear має вузьку спеціалізацію, завдяки цьому вони завжди надають найповнішу та максимально корисну консультацію про будь-який товар з їхнього каталогу. Також у них  ви можете придбати:

  • Великий вибір професійних ножів та поради як доглядати за ними;
  • Точилки для ножів;
  • Тактичні ручки;
  • Різноманітна пневматика;
  • Мультитули;
  • Тактичне спорядження;
  • Великий вибір туристичного спорядження та одягу.

Бажаємо вам цікавих походів!

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.