Take a fresh look at your lifestyle.

Лазерна епіляція: плюси та мінуси

0 26

Краса, як відомо, потребує жертв, але іноді вони невиправдані. Лазерна епіляція – радикальний спосіб видалення небажаного волосся. На ринку косметологічних послуг метод існує понад двадцять років, тобто перевірений, з доведеним ефектом ідеально гладкої шкіри. Результат тримається до шести років, і це його безперечний плюс, як і загальна безпека та відсутність побічних ефектів. Однак є чимало станів, за яких лазерна епіляція не підходить.

Епіляція лазером може бути небезпечною у таких випадках:

  • вік до 18 років – у цей період життя гормональний баланс організму нестабільний і будь-яке неприродне втручання може мати наслідки;
  • вагітність пізніше за перший триместр – у цей період жінкам протипоказані практично всі апаратні косметологічні процедури;
  • наявність подряпин, ушкоджень, саден у місцях, що епілюватимуться – процедура заборонена, щоб уникнути розширення меж ран та подразнень;
  • гіперчутливість шкіри – вона визначається після проведення спеціального тесту на переносимість лазера;
  • загострення будь-якої алергічної реакції на початок процедури; пацієнт хворий на герпес; є неінфекційні хвороби шкіри;
  • у пацієнта грип, застуда, ГРВІ; наявність родимок – обробка шкіри поблизу них можлива лише після проведення обстежень щодо переродження.

Також, лазерная эпиляция не рекомендується світловолосим людям та пацієнтам у віці після 60 років, тому що їх шкіра схильніша до опіків. Слід утриматися від неї і мамам, що годують, а також тим, хто тільки повернувся з моря – інтенсивна засмага є протипоказанням до процедури протягом перших двох тижнів. Крім того, грамотний фахівець відмовить у проведенні епіляції лазером клієнту на стадії загострення психічного захворювання.

Для пацієнтів, які не мають протипоказань, цей метод є абсолютно безпечним. Промінь діє на фолікул волосся, руйнує його і не торкається довколишніх тканин. Час дії лазера нетривалий, імпульс діє частки секунди. Апарати мають охолоджуючі елементи, щоб зменшити дискомфортні відчуття.

Проте від деяких наслідків не застраховано ніхто. Навіть якщо процедуру проводитиме висококласний фахівець, невелике почервоніння в області епіляції допустиме, воно сприймається як норма протягом кількох годин після процедури. Але можлива й серйозніша шкода:

  • не проходять за добу опіки;
  • гіперпігментація; алергічні та герпетичні висипання;
  • кон’юнктивіт та фолікуліт.

Прояв наслідків епіляції може посилитися за недотримання реабілітаційних умов. Найсерйозніших наслідків відноситься втрата зору через попадання променів на оболонку ока. Тому ніколи не звертайтеся до сумнівних салонів, довіряйте лише професійним косметологам.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.