Take a fresh look at your lifestyle.

Як вибрати будинок для престарілих та не помилитися з вибором?

0 13

Люди похилого віку зазнають великих труднощів по догляду за собою. Ці складності зростають у кілька разів, якщо вони не мають близьких або вони знаходяться далеко. Виникає необхідність помістити пенсіонера та вибрати будинок пристарілих у львові. Перебуваючи у стисненому фінансовому становищі, родичі починають шукати способи як потрапити до будинку для людей похилого віку пенсіонеру безкоштовно. Познайомимося із різними варіантами.

Пропозиції державного сектору

Перший варіант – це розглянути пропозиції від державних будинків для людей похилого віку . При поміщенні родича до такого закладу законним представникам не доведеться ні за що платити, але потрібно знати як оформити людину в будинок престарілих.

Пенсіонером складається заява на прийняття до інтернату, подається до районної організації соціального захисту, за наданим списком збираються документи. Пенсіонер проходить медичну комісію, здає необхідні аналізи. Отримавши путівку, він переїжджає до будинку для людей похилого віку.

Оплата державного утримання обґрунтована:

  • витратами харчування;
  • забезпечення одягом;
  • гігієнічними засобами;
  • медикаментами.

Інша частина пенсії – 25% перераховуються клієнту. Він може розпоряджатися ними на власний розсуд. Для всіх категорій людей похилого віку цей тариф є однаковим.

Законні представники можуть забирати пенсіонера на гостьовий режим на 1-3 місяці. У такому разі за кожен місяць відраховується інтернату 25%, а клієнту – 75%.

Людина похилого віку може сплатити своє проживання у державному закладі не пенсією, а нерухомим приватизованим майном, права на яке він передає інтернату. Але це має бути його добровільним та свідомим рішенням.

Якщо пенсіонер не має родичів, його квартира не є приватизованою, а він проживає в інтернаті більше 6 місяців, житло автоматично переходить у розпорядження держави.

Повністю безкоштовне проживання в будинку для людей похилого віку надається тільки тим людям похилого віку, які постраждали:

  • у ході надзвичайної ситуації;
  • внаслідок збройних конфліктів на міжнаціональній чи міжетнічній основі.

Законодавство надає право регіонам затвердити додатковий перелік категорій громадян, для яких послуги можуть бути надані безкоштовно. Перш ніж оформити людину в будинок для людей похилого віку, рекомендується докладно вивчити регіональні правові акти.

Послуги приватних пансіонатів

За наявності фінансової можливості, краще влаштувати літнього родича у приватний будинок для літніх людей. Вони оснащені новітнім обладнанням, ситуація максимально наближена до домашньої, щоб люди похилого віку відчували себе затишно і комфортно. Корпуси оточені присадибною ділянкою із насадженнями для відпочинку, прогулянок на свіжому повітрі. Кількість спеціалістів, що обслуговують, дає можливість кожного клієнта тримати в зоні уваги.

Оплата за послуги вища, ніж у державних організаціях, але передбачено систему знижок. За бажання проживання оплачується рахунок пенсії, а родичі додають недостатню частину. При вибутті з пансіонату на кілька місяців плата за час відсутності не стягується в жодному відсотковому співвідношенні.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.