Take a fresh look at your lifestyle.

Що потрібно знати перед покупкою кави в зернах

0 20

Кава – один з найпопулярніших напоїв у світі. Методи її приготування вже майже як окрема культура, яка досі розвивається. Тому, в наш час дуже популярною стає професія баристи – фахівця з приготування кави та напоїв що існують на її основі. Отож, як вибрати каву, а особливо в зернах, ми розповімо у цій статті.

У нашій країні кава дуже часто асоціюється з гіркотою, тому її намагаються заглушити молоком та цукром. На жаль, так і стається коли для обсмаження використовують темні зерна. Але і тут є свої нюанси. Саме темне обсмажування теж хороше, яле все залежить від якості зерна. До прикладу, темне обсмаження може приховувати такі дефекти як зерна з пліснявою або заражені комахами, саме вони можуть надавати каві неприємний смак. Але при правильних зернах темне обсмажування може надати чудовий терпкий смак з присмаком какао та шоколаду.

Як вибрати хорошу каву в зернах?

  1. На смак майбутнього напою впливає регіон зростання кави , який, своєю чергою, ділиться на терруари, тобто ділянки з різним мінеральним складом грунту, мікрокліматом, розташуванням кавової плантації щодо рівня моря. Тому що, чим вище над рівнем моря росте кавове дерево, то більшою кількістю соків наповниться кавова ягода, і тим багатшим буде смаковий потенціал майбутнього кавового зерна.
  2. Різновид (вид) кави – це не те саме, що й сорт кави. Вид кави – це арабіка або робуста (це основні та найпоширеніші види), а сорт – це, наприклад, Ямайка Блю Маунтін (арабіка, вирощена на Ямайці). Арабіка ароматніша і делікатніша у смаку, а в робусті міститься більше кофеїну, тому її часто додають у кавові суміші для більшої фортеці.
  3. З митої кави (обробленої вологим способом) виходить напій з яскравішою кислотністю, ніж з кави, обробленого сухим способом.
  4. Смак кави залежить від ступеня обсмажування зерен : чим темніше обсмаження, тим більше гіркоти буде в напої, і навпаки, чим світліше обсмаження, тим більш вираженою у смаку буде кислотність.
  5. Вибравши моносорт можна повною мірою оцінити все смакове багатство одного сорту кави. А суміш (купаж, бленд, букет) цікавий якраз різноманіттям смаків та ароматів. У цьому питанні можна провести чітку аналогію з виноробством, де також є сортові та купажні вина.
  6. Є різні способи приготування кави : класична (в еспресо-машині) та альтернативні (турка, пуровер, кемекс, аеропрес, френч-прес, гейзер). Якщо взяти один сорт кави і приготувати її різними способами, то вийдуть різні напої, але із спільними рисами в ароматі та смаку. Найнасиченішим вийде напій, приготований за класикою.
  7. Відповідно, для різних способів приготування необхідний різний ступінь помелу зерна : для приготування кави в турці каву потрібно змалювати дуже дрібно, а для приготування в гейзерній кавоварці, навпаки, – крупно.
  8. Зберігати каву краще в зерні, тому що мелена кава дуже швидко втрачає свою свіжість. Зернова кава залишатиметься свіжою протягом 1–2 місяців після обсмажування за умови її зберігання у герметичному, непрозорому пакеті з клапаном, який захистить каву від сонячного світла, вологи, окислення та сторонніх запахів.

Спираючись на ці поради, ми рекомендуємо вам звернути свою увагу на зернову каву у інтернет-магазині  TSA Professional Solutions “https://tsa.com.ua/catalog/kava-v-zernakh”. Тут ви можете обрати якісну та смачну каву:

  • Don Cortez – суміш італійської технології обсмаження та найвища якість продукції. Неймовірний смак вас здивує.
  • MilaGusto – чудове поєднання смаку та аромату. Ця кава створена для справжніх кавоманів. 
  • Prince Noir – зернова кава, яка допоможе прокинутися в за короткий час. Вам сподобається!

Отож, знаючи ці нехитрі правила, можна вибрати найбільш підходящу каву, щоб її смак і аромат завжди приносив тільки задоволення, а також заряджав бадьорістю та гарним настроєм.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.