Take a fresh look at your lifestyle.

Як вибрати квадроцикл?

0 17

Якщо ви твердо вирішили купити квадроцикл, то перед вами неминуче постане проблема вибору. Очевидно, що найкращий квадроцикл – це машина, яка максимально задовольняє вашим потребам та можливостям. Вибір справа суто індивідуальна, але все ж таки є певні рекомендації, які можуть допомогти Вам у цій непростій справі.

Те, що ми називаємо квадроциклом у світовій практиці, позначається абревіатурою ATV (All Terrain Vehicle) – що у вільному перекладі означає “транспортний засіб для їзди бездоріжжям”). 

Види та класи квадроциклів:

  • Утилітарні ATV – це потужні машини з високою прохідністю. Вони оснащені багажниками, комплектуються навісним обладнанням. Отже, якщо Вам потрібна “робоча конячка”, яку можна з успіхом використовувати в господарстві, то це найкращий квадроцикл для таких цілей. Він також може використовуватися для поїздок бездоріжжям, наприклад на рибалку, полювання або просто для виїзду на природу.
  • Туристичні (спортивно-утилітарні) квадроцикли. Ці ATV оснащені потужним двигуном та підвіскою. Спроможні розвивати швидкість понад 100 км/год, вести деяку кількість вантажу або буксирувати причіп. Такі квадроцикли найкращі “друзі” туристів. Мають досить високий рівень комфорту. Незамінні при поїздках на далекі відстані по важкопрохідній місцевості. Вони популярні також серед мисливців і рибалок. 
  • Спортивні ATV. Мають двигун потужністю до 60 к.с., посиленою підвіскою, здатні розвивати швидкість в 150-160 км/год. Це найкращий квадроцикл для любителів екстремальної їзди. 
  • Квадроцикли дитячі – ATV юніор-класу. Орієнтовані на дітей віком до 15 років. Мають двигуни невеликої потужності та малі габарити. Їхнє основне призначення – навчання дітей основам водіння.

Все по порядку. Як вибрати квадроцикл?

Після того, як Ви визначили який квадроцикл краще для ваших цілей за його класом, можна приступити до вибору конкретної моделі. Найкраще вибирати з марок, що добре зарекомендували себе, таких як: Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Can-Am, Polaris, Baltmotors, Stels, CFмото, Arctic Cat. 

Різниця голого та зарядженого навісним обладнанням квадрика може сильно відрізнятися, тому зверніть увагу на комплектацію.

Купити квадроцикл в Львівській області можна як у офіціалів, так і звичайних оптовиків. І ті й ті продають їх і в салоні, і в інтернеті. 

Обов’язковий пункт у підборі квадрика – це поспілкуватися з продавцем техніки. А також прослухати рекомендації різних експертів, прицінитися. Надійність ставимо перше місце. Зламалася в лісі техніка, це не те саме, що в місті!

Ідеальний варіант, це самому випробувати потрібну модель квадроцикла узявши його на прокат.

Після того, як з’явиться ясність по конкретній моделі, залишиться вирішити останнє питання – купувати нову або вживану машину. Звичайно різниця в ціні значна, але це якраз той випадок коли економія при покупці може загрожувати великими витратами на ремонт. Це пов’язано зі специфікою експлуатації цих машин. Тому однозначно краще купити квадроцикл із заводською гарантією. Квадроцикли дитячі експлуатуються, зазвичай, не дуже інтенсивно, а й тут потрібна уважність. Оскільки ви купуєте його не комусь, а своїй дитині.

Та й останнє. Не полінуйтеся ретельно оглянути саму машину і перевірити комплектність і правильність оформлення документів, що додаються. Особливо уважно раджу ознайомитись із гарантійними зобов’язаннями.

Якщо все ж таки Ваше фінансове становище не дозволяє купити новий квадроцикл, то постарайтеся підстрахувати себе зробивши наступне:

  • найкраще щоб з Вашого боку при покупці був присутній досвідчений механік, який міг би кваліфіковано оцінити стан машини або хоча б людина, яка має досвід поводження з квадроциклами;
  • спробуйте зібрати максимально докладну інформацію про ймовірну купівлю (чи був офіційно зареєстрований квадроцикл, його пробіг, час експлуатації, чи збереглася гарантія на квадроцикл або його окремі частини, наявність аварій, перелік замінених деталей і чому вони були замінені, умови експлуатації, чи здавався квадроцикл в прокат, чому продається і т.п.);
  • уважно огляньте машину, спробуйте її на ходу;
  • не бійтеся просити знижку. Якщо продавець згоден різко знизити ціну, це привід насторожитися;
  • якщо після цього у вас залишаються сумніви, краще не ризикувати;
  • але якщо Ви все ж таки зважилися на покупку, то обов’язково перевірте наявність комплектності документів необхідних для постановки квадроцикла на облік в  лержавних органах;
  • найбільша проблема – перегрітий двигун і на око цього не визначиш.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.