Take a fresh look at your lifestyle.

Рулонні штори: особливості та переваги

0 14

Рулонні штори набувають все більшої популярності, зважаючи на свої численні переваги. Чому цей варіант підійде саме вам, та як закріпити конструкцію на пластикових вікнах – читайте у нашому матеріалі.

Штори для вікон у квартирі чи будинку – це не тільки естетика, а й функціональність. Від них залежить комфортна обстановка, можливість якісного відпочинку чи плідної роботи. Якщо ви встановили сучасні пластикові вікна, необхідно подбати про їхнє належне текстильне оформлення. Все більшого поширення набувають рулонні штори як втілення практичності та оригінальної естетики.

Що таке рулонні штори?

Конструкційно такі вироби є прямокутним відрізком щільного матеріалу, намотаним на стрижень. Стрижень кріпиться над віконним отвором. Внизу штори передбачена спеціальна планка-обтяжувач, яка рівномірно розмотує штору. Регулювання положення штори для закривання і відкривання виконується за допомогою легкого ланцюжка, що непомітно висить збоку. Високотехнологічний варіант – використання автоматики, тоді керувати положенням штори можна дистанційно за допомогою пульта.

А якщо ви все таки в пошуках якісних тканниних ролетів то вам однозначно потрібно звернути увагу на італійський бренд Моттура. Італійський бренд Mottura є синонімом найвищої якості та безкомпромісної функціональності в області сонцезахисту.

Увесь модельний ряд виготовляється на фабриці поблизу Туріна. Весь асортимет ви можете подивитись в онлайн-магазині бренду. Більш ніж за півтоліття вони стали одними з кращих у вирішенні складних завдань, які не можуть вирішити конкуренти. І це не просто гучні заяви, адже найкращі житлові та комерційні (HoReCa) об’єкти в світі реалізуються з використанням карнизних та сонцезахисних систем MOTTURA.

Переваги рулонних штор

  • У тренді відкриті простори, багато світла та повітря. Щодо цього рулонні штори на пластикових вікнах забезпечують набагато більше можливостей, ніж багатошарові тюлі, портьєри та гардини.
  • Такі вироби від бренду Моттура ефективно захищають від сонця вдень та від цікавих поглядів увечері. Є можливість підібрати відповідний варіант захисту від світла відповідно до особливостей приміщення. Для спальні можна вибрати світлонепроникні тканини, для вітальні – що пропускають світло на 30-60% і т.д.
  • Матеріал для штор може бути однотонним або з принтом, будь-якого кольору та складності малюнка. Це дозволяє знайти ідеальне стилістичне рішення для будь-якого інтер’єру. Зверху тканина просочена спеціальним складом, що відштовхує пил.
  • Рулонні штори набагато простіші в експлуатації, ніж жалюзі. Зокрема, з ними немає необхідності у складному миття, сушінні, розплутуванні шнурів. Для догляду за шторою досить періодично протирати їх чистою м’якою тканиною, трохи зволоженою звичайною водою.

Встановлення рулонних штор на вікна

Рулонні штори неможливо виготовити самостійно, їх замовляють у компаній, що спеціалізуються на віконному оформленні наприклад у компанії Моттура. Зазвичай, придбання штор передбачає і послугу їх установки. Це найкращий варіант, якщо ви не хочете займатися незнайомою процедурою, купувати спеціальні інструменти тощо. Проте теоретично встановити рулонні штори на вікно можна самостійно.

Важливо розуміти, що існує два принципово різні способи установки – відкритий і закритий. Найпростіше закріпити рулонну штору на маленьке «глухе» вікно. В цьому випадку, як правило, вибирається штор, що вільно висить, яка кріпиться на кронштейни, попередньо приклеєні до вікна на міцний двосторонній скотч.

Що потрібно знати про встановлення штор:

  • Якщо кріпити їх на двосторонній скотч, необхідно попередньо знежирити поверхню.
  • Якщо кріпити конструкцію до стелі, необхідно використовувати анкера.
  • При фіксації важких штор на стіну при глухих вікнах (з стулками, що не відкриваються), краще використовувати дюбельне кріплення.

Зазвичай, при покупці рулонних штор покупець отримує інструкцію та набір необхідних деталей. У разі виникнення складнощів, краще звернутися до фахівців.

Тож якщо ви все ж вирішили купити до квартири або будинку тканинні ролети то компанія Моттура допоможе вам у цьому. Черех їхній інтернет магазин ви можете замовити ролети до себе додому або в офіс. Вони мають достаку по Києву та всій Україні. Також на сайті онлайн магазину ви можете вибрати підходящу вам модель ролетів, використовуючи параметри довжини, ширини, типу системи та способи управління. Замовлення та оплата здійснюється всього у паро кліків.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.