Take a fresh look at your lifestyle.

Вже з 1 квітня та повторно з 1 липня: в Україні збільшують тарифи на воду – сума збиває з ніг

0 60

Тарифи на воду підвищать аж двічі у квітні та у липні.

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує переглянути тарифи на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення вже в березні.

Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Повідомляють, що нові тарифи будуть встановлювати у два етапи.

З 1 квітня та з 1 липня, з урахуванням зазначених в обґрунтувальних матеріалах підходів, додали в Комісії.

“Зокрема, проєкти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення були ретельно перевірені, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства. Щоб не навантажувати споживачів, але забезпечувати послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості, регулятором були мінімізовані витрати у структурі тарифів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, закон про мораторій на підвищення тарифів, який президент Зеленський підписав минулого року, стосується лише опалення та гарячого водопостачання.

Перегляд тарифів на електроенергію та холодне водопостачання він не обмежує. “Тарифи водоканалів планували підвищити ще з 1 січня, але тоді це рішення відклали. Наприклад, тариф у Львові на водопостачання пропонувалося встановити на рівні – 27,9 грн”, – повідомляє Лвів Інфо.

Якщо враховувати попередню інформацію, яку готувалися прийняти у січні, то тариф “Київводоканалу” на водопостачання пропонувалося підвищити з 15,68 грн до 18,77 грн за кубометр, а на водовідведення – з 13,92 грн до 14,95 грн за кубометр.

Тарифи КП “Дніпроводоканал” на водопостачання планували підвищити з 16,24 грн до 19,18 грн за кубометр, на водовідведення – з 11,74 грн до 13,15 грн.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.