Take a fresh look at your lifestyle.

Велике виселення Московського Патріархату з Лаври: частина ченців несподівано перейшли до ПЦУ

0 1 130

Митрополит Єпіфаній прийняв ченців під свою опіку та навіть призначив в.о намісника Лаври.

Речі вивезли та самі ніяк не поїдуть.

Нагадуємо, 29 березня до 0:00 духівництво московського патріархату повинно було виїхати з території Києво-Печерській Лаври.

Біля Лаври московські попи відправили останню службу ворожою мовою. На неї прийшли сотні прихильників УПЦ МП.

Однак сталася неординарна подія – частина ченців перейшла до Православної церкви України. Митрополит Київський та всієї України Епіфаній прийняв ченців та призначив в.о намісника Лаври у складі Православної церкви України – архімандрит Авраамій.

“Жодного документу, який би зобов’язував нас залишити монастир, сьогодні не існує. Є документи, які говорять, що начебто може 29 числа закінчуватися договір, але не написано, що він закінчився. Ну і крім того, ви ж доросла людина і прекркасно знаєте, що всі правові відносини, якщо є якісь питання, вони вирішуються в іншому порядку”, – розповів митрополит УПЦ МП Климент.

“І совість моя, і мій обов’язок Лаврського постриженика спонукають мене залишитися в місці, де я складав обітниці перед Богом. У тому, що відбувається, я бачу дію промислу Божого і спонукання для всіх нас визнати канонічну реальність існування в Україні Помісної Православної Церкви, якій надано томос про автокефалію, яка має визнання вселенського Патріарха і помісних. церков”, – заявив в. о. намісника Лаври у складі ПЦУ, архімандрит Авраамій.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.