Take a fresh look at your lifestyle.

“Укрзалізниця” запустила перше жіноче купе: деталі

0 7

Компанія “Укрзалізниця” оголосила про введення нової послуги – жіночих купе в поїздах.

Цей інноваційний проект стартував на маршруті Трускавець-Дніпро і був офіційно анонсований колишнім працівником “Укрзалізниці” та відомим блогером Олександром Рудомановим. Квитки на цей спеціальний вагон можна придбати в мобільному додатку компанії.

Жіноче купе призначене тільки для жінок та дітей будь-якої статі до шести років. Згідно з повідомленням, поїзд №42 “Трускавець-Дніпро” на 30 червня матиме один жіночий вагон.

Наразі жіноче купе доступне лише на цьому конкретному рейсі №42. Квитки можна придбати на 30 червня та 1 липня. Продаж здійснюється лише в мобільному додатку “Укрзалізниці”. Вартість квитка до вагону №8 складає 678 гривень, що відповідає ціні звичайного купейного вагону.

Компанія планує провести тестовий період нововведення протягом кількох місяців та узяти до уваги думку громадськості та експертів, щоб ухвалити рішення про подальше впровадження цієї практики.

Нагадаємо, що 15 травня на сайті Кабінету Міністрів з’явилася петиція, що закликає “Укрзалізницю” вводити окремі вагони для жінок та чоловіків у їхніх поїздах. Представниця партії “Слуга народу” Олена Шуляк повідомила про надіслане звернення до “Укрзалізниці” з пропозицією “сприяти у законодавчому полі запуску відповідного пілотного проекту”.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.