Take a fresh look at your lifestyle.

Скандал у Львівському медичному: ректор Зіменковський радив студентці “повіситися” і жартував, що жінка-хірург його “заріже”

0 44

Під час процесу розподілу студентів Львівського національного медичного університету на інтернатуру, адміністрація закладу зробила образливі та сексистські жарти та насміхалася з прізвищ студентів.

Згідно з опублікованим відео, яке поширили студенти в соціальних мережах, такі скандальні висловлювання були зроблені ректором Борисом Зіменковським.

Ось кілька прикладів з його висловлювань:

– “Волкодав Софія Олександрівна… Ох і фамілія! … З таким прізвищем – до дітей?”
– “Вона вийде заміж!”
– “Я жартую.”

Також було згадано про студентку, яка обрала спеціалізацію хірургії:

– Жінка, а хоче різати… Сумне… Я би такої знати не хотів…
– А якби рибу фарширувала?
– Та, рибу! А якби мене заріже вночі?

Навіть коли одна з студенток запитала ректора, що робити з розподілом, він порадив їй “повіситися”.

Студентка Марія Грищук зазначила, що цього року університет стикнувся з організаційними проблемами під час процесу розподілу на інтернатуру. Заклад вищої освіти не встиг узгодити домовленості з Міністерством охорони здоров’я, не визначивши, який час студенти мають для прийняття рішення, і помилково переплутавши рейтингові списки студентів спеціальностей “медицина” та “педіатрія”. Коли студенти намагалися задати питання щодо цих недорозумінь адміністрації, декан медичного факультету №2 Олександр Надрага насильно вимикав їх мікрофони, повідомляє Грищук.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.