Take a fresh look at your lifestyle.

З якої сталі роблять кріплення?

0 25

Метизи та кріплення купити в УкраїніКріпильні вироби – важливі компоненти, які використовуються для з’єднання двох або більше об’єктів разом. На ринку доступні різні типи кріпильних виробів, кожен з яких призначений для певних цілей.

Види кріплень

Кріплення – одна з найважливіших частин в конструкції. Воно використовується у багатьох галузях, включаючи будівництво, промисловість, автомобільну галузь, електроніку. Яким може бути елемент кріплення:

  1. Гвинт. Це найбільш поширене кріплення. Завдяки різьбовій формі гвинти стають легкими в установці та підходять для з’єднання двох або більше елементів шляхом вкручування в просвердлені отвори. Існує безліч різних типів гвинтів.
  2. Гайка. Виріб являє собою металеве або пластикове кільце з внутрішнім різьбленням. Гайки можна застосовувати разом з гвинтами та болтами для забезпечення надійного кріплення. Вони можуть бути з різними формами: шестигранними, фланцевими, самоконтрольними.
  3. Шайба. Плоске кільце з отвором у центрі допомагає розподіляти навантаження та запобігати пошкодженню поверхонь при кріпленні. Шайби можуть бути плоскими, пружинними, зубчастими.
  4. Заклепка. Таке кріплення використовується для з’єднання двох елементів шляхом закріплення їх стисненням або розширенням металевого стрижня.
  5. Анкерний болт. Кріпильний елемент підходить для бетонних або кам’яних поверхонь. Такий вид болта з спеціальною конструкцією з насічками або розширеннями дозволяє робити надійне кріплення у матеріалі.

Сталь для кріпильних виробів

Матеріал під час виготовлення деталей може істотно впливати з їхньої характеристики. Різні види сталей для кріплення мають свої унікальні властивості та переваги.

Вуглецеві

З таких металів можна робити практично всі вироби з кріплення. Вони містять вуглець у діапазоні від 0,05% до 2,0% і можуть бути леговані іншими елементами для покращення властивостей, завдяки чому стають все більш твердими. Вуглецеві сталі забезпечують хорошу міцність та стійкість до навантажень, а також мають різні класи міцності.

Нержавіючі

Такий вигляд має гарну міцність і довговічність. Нержавіюча сталь містить хром, через який матеріал набуває високої стійкості до корозії і здатний ставати досить твердим для агресивних середовищ. Її можна застосовувати в умовах, де потрібний захист від окислення та іржі, таких як морське середовище або харчова промисловість.

Леговані

Містять добавки інших елементів (молібден, ванадій, нікель та ін) для покращення певних властивостей. Кріплення з хромомолібденового металу  має високу міцність і стійкість до ударних навантажень. Високолеговані сталі можуть стати головними матеріалами в автомобільній та машинобудівній промисловості.

Конструкційні

Розроблено спеціально для застосування у будівельних конструкціях. Вони міцні, стійкі до корозії та добре підходять для зварювання. Цей вид широко використовується в будівництві та мостобудуванні.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.