Take a fresh look at your lifestyle.

Відновити втрачений зуб обов’язково.

0 9

Чому відновити втрачений зуб треба обов’язково за допомогою імплантації зубів або незнімних, знімних протезів? Розглядаємо наслідки бездіяльності. Втрата зуба може призвести до наступних наслідків:

  1. Погіршення жування.
  2. Втрата самооцінки.
  3. Втрата комфорту.
  4. Зміни у структурі обличчя.
  5. Зміщення зубів.
  6. Неправильний прикус.
  7. Атрофія кістки.
  8. Погана вимова.
  9. Просідання ясен.
  10. Оголення шийок сусідніх зубів.
  11. Карієс.
  12. Пародонтит.
  13. Проблеми із щелепними суглобами.
  14. Зниження якості життя.

 

Детальніше про кожну із проблем.

Відновлення втраченого зуба дозволяє відновити нормальну функцію жування, що забезпечує правильне травлення та підтримує загальне здоров’я організму.

Втрата зуба може негативно позначитися на зовнішньому вигляді усмішки та обличчя. Відновлення зуба допомагає зберегти природний вид посмішки та самооцінку.

Втрата зуба може призвести до змін у структурі обличчя, таких як обвисання шкіри в області щік та підборіддя. Відновлення зуба допомагає підтримувати правильну структуру обличчя.

Після втрати зуба сусідні зуби можуть почати зміщуватися в напрямку порожнього простору, що може призвести до неправильного прикусу та подальших проблем із зубами та щелепою.

Втрата зуба може призвести до втрати щільності кістки в щелепі у місці втрати. Відновлення зуба, наприклад, за допомогою імплантату, може допомогти зберегти щільність кістки та запобігти атрофії.

Наявність повного комплекту зубів зазвичай підвищує впевненість людини у собі та здатність комфортно спілкуватися з іншими людьми.

Втрата зуба може впливати на вимову деяких звуків, що може ускладнити чітку та правильну мову. Відновлення зуба допомагає підтримувати нормальне мовлення.

Втрата зуба може стати причиною різних проблем, таких як карієс, пародонтит та ясна. Відновлення втраченого зуба допомагає запобігти цим проблемам і зберегти здоров’я рота.

Здатність нормально жувати, посміхатися, говорити та почуватися впевнено впливає на загальну якість життя людини.

 

Які є варіанти відновлення зубів.

Вініри, прямі і не прямі. При частковому руйнуванні можливо відновити зуб композитними (прямими) вінірами за один візит до стоматолога, або замовити собі керамічні вініри.

Коронки. Якщо корінь зуба збережено, в нього встановлюють штифт і на нього одягають коронки. Якщо ж кореня вже немає, встановлюється імплант і вже на нього одягається коронка.

Мости. В минулому то був єдиний метод відновити втрачений зуб. Обпилювалися два сусідніх зуби, щоб поставити третій.

Знімні протези. На полімерну пластину (під колір слизової оболонки) закріпляються штучні зуби на місця відсутніх зубів, пластину встановлюють на верхню або нижню щелепу. Візуально получається повний зубний ряд.

Отже, тепер ви точно розумієте, чому треба відновити втрачений зуб обов’язково і не будете зволікати із цим питанням. Проконсультуйтеся з провідним хірургом імплантологом стоматологічної клініки DentalKnysh стосовно імплантації зубів.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.