Take a fresh look at your lifestyle.

На Чортківщині син вбив батька…з необережності

0 1 314

Нещодавно у Чортківському районному суді прозвучав вирок для  вбивці з необережності – сина, який убив батька. Жахливий інцидент трапився на початку липня цього року через… непорозуміння. І «зеленого змія».

По обіді батько посварився з сином, причому старший не вибирав слів, аби більше дошкулити рідній кровинці. Розлючений син так штовхнув старого, що той відлетів до стіни, вдарився спиною об кут і впав, а сам гримнув дверима та пішов до своєї кімнати.

Однак батько не збирався здаватись, а встав і, тримаючись за стіну, пішов за сином.

«Не чіпай мене, бо знову получиш!» – попередив він, побачивши пенсіонера на порозі.

«Ти ще смієш піднімати на мене руку? Та я тебе…» – крикнув старий і замахнувся. Син миттєво однією рукою схопив його за кисть, а іншою – за горло. Батько втратив рівновагу і впав спиною на скляні пляшки, що валялись усюди на підлозі. При цьому вчепився за сина й потягнув за собою. Той за інерцією впав на нього та вдарив зігнутою в коліні ногою у груди.

Внаслідок удару син придушив старенького та ще й зламав ключицю і майже всі ребра. Зламані кістки вп’ялись у легені та розірвали їх, спричинивши пневмоторакс і масивну крововтрату, тобто тяжкі тілесні ушкодження. Внаслідок чого потерпілий незабаром помер у лікарні, а проти сина було порушено кримінальне провадження за вбивство з необережності (ч.1 ст. 119 КК України).

Молодик визнав свою вину. Його слова підтвердили і висновки судової медекспертизи. Відтак вироком Чортківського районного суду його було засуджено до 3-х років тюрми. Утім служитель Феміди дав обвинуваченому шанс і можливість спокутувати провину на волі – призначив випробування зі встановленням одного року іспитового строку. Впродовж року зобов’язаний періодично з’являтися для реєстрації в органах із питань пробації; без дозволу не виїжджати за межі України та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання. Звісно, засудженому доведеться компенсувати державі 1 тис. 300 грн., витрачених на проведення судових експертиз.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.