Take a fresh look at your lifestyle.

Чому важливий вчасний візит до проктолога?

0 46

Геморой – це захворювання прямої кишки, пов’язане зі збільшенням судинних венозних сплетінь, яке прогресуючи, призводить до випадання, травматизації і запалення гемороїдальних вузлів. Поширеність захворювання, за даними статистики, до 20-ти осіб на 100 чоловік населення. А серед захворювань прямої кишки геморой займає 1-е місце.

Класичним методом оперативного лікування геморою є операція по Міллігану-Моргану. Суть якої полягає в висічення гемороїдальних вузлів з перетином і прошиванням їх живильної судинної ніжки і ушиванням слизової оболонки. Дана методика не виключає ускладнень, пов’язаних з наявністю в зоні операції чужорідних тіл (швів). При використанні різних видів шовного матеріалу тканину між нитками піддається порушення харчування за рахунок здавлювання, що іноді призводить до відмирання тканин (некрозу) в області шва. Це в подальшому збільшує термін загоєння рани і сприяє формуванню більш щільного рубця в області анального каналу. При класичної геморроідектоміі деякі проктологи, використовуючи шовний матеріал, надмірно травмують сфінктер анального каналу, що призводить в деяких випадках до порушення його функції. До того ж, зняття швів супроводжується больовими відчуттями.

Одним з інноваційних методів оперативного лікування геморою є геморроїдектомія. Для цього використовують аппарат лигашу .Також за допомогою цього пристрою лікується анальна бахромка .Суть методу полягає в з’єднанні м’яких тканин анального каналу за рахунок коагуляції білка при температурі до 55 ° С. Фактично відбувається зварювання живих тканин без утворення зони некрозу. Міцність з’єднання тканин дозволяє відмовитися від використання швів. Біологічна зварювання тканин виключає наявність сторонніх тіл (швів) в зоні оперативного втручання, які можуть сприяти виникненню інфекції та формування лігатурних свищів. Післяопераційний період проходить безболісно. Істотно скорочується перебування в стаціонарі і повернення до звичайного ритму життя.

Подібна тактика лікування успішно застосовується як при геморої, так і при анальних тріщинах, поліпи, параректальних свищах і інших захворюваннях. Дана методика використовується в відділенні проктології міської лікарні №3 м. Миколаїв; Операція виконується проктологами пройшли спеціальну підготовку. У відділенні виконано вже понад 200 операцій. Більшість пацієнтів, що приходять на прийом до проктолога, називають цей метод безшовного гемороідектомії – лазерної Гемороїдектомії. Лазерне видалення гемороїдальних вузлів зменшує ризик післяопераційних ускладнень, зменшує больовий синдром, сприяє скороченню терміну відновлення. І найголовніше – при цьому методі відбувається повне позбавлення від геморою, що дозволяє вважати біологічну зварювання тканин одним з найрезультативніших методів лікування геморою.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.