Take a fresh look at your lifestyle.

Плюси і мінуси пластикових вікон

0 63

Давно минув час, коли всі вікна були виключно дерев’яними, з простими одношаровими стеклами і вельми обмеженою кількістю функцій. Чим більше зростає наш добробут, тим сильніше ростуть потреби, і це природно.

 

Віконний ринок на сьогодні може надати досить широкий спектр варіантів, в яких з незвички легко заплутатися.Найбільший асортимент вікон ви знайдете за посиланням https://lux-okna.com/okna ми ж  детально і неупереджено не тільки опишемо не лише переваги пластикових вікон, але і їх недоліки, а також допоможемо визначитися з вибором.

 

Плюси

 

ТЕПЛО є одним з найбільш очевидних переваг вікон ПВХ перед дерев’яними або алюмінієвими. Завдяки складному будовою склопакета і профілю холодне повітря ззовні не проникає всередину приміщення, що дозволяє говорити про повне збереження тепла.

 

У зв’язку з цим, ще одним позитивним моментом є підвищений ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ. Ваші витрати на опалення житла можуть бути в рази зменшено за допомогою енергозберігаючих стекол і камер склопакета, заповнених інертним газом.

 

Унікальна конструкція вікон ПВХ передбачає їх повне ГЕРМЕТИЧНІСТЬ при правильній установці. Ви можете повністю забути про вітер, пилу і інші неприємності з вулиці, оскільки пластикові вікна на 100% герметичні.

 

На відміну від дерев’яних рам, пластикові профілі «старіють» в рази повільніше, менш схильні до впливу навколишнього середовища, не потребують підфарбовування, не жовтіють з часом. Їх ЗНОСОСТІЙКІСТЬ об’єктивно вище в рази, ніж у інших варіантів вікон.

 

Це, в свою чергу, призводить нас до оцінки НАДІЙНІСТЬ. Перевірені виробники з Європи, такі як, наприклад, відома фірма REHAU, багато десятиліть дотримуються стандартів якості не тільки профілів ПВХ, але і фурнітури. Вікна ПВХ з суцільнолитий фурнітурою нічим не поступаються по надійності дерев’яним, а часто і перевершують їх.

 

Багатокамерність пластикового профілю і склопакета, гумові ущільнювачі забезпечують не тільки герметичність, але також і багаторазово підсилюють шумоізоляція. Таким чином, рівень шуму з вулиці може бути знижений на 40%, що є серйозним гідністю пластикових вікон для тих, хто цінує тишу і спокій.

 

Установка пластикових вікон в житло перешкоджає температурних перепадів, що дозволяє створити в усіх приміщеннях додатковий КОМФОРТ. Яка б погода або сезон не були за вікном, в вашому домі завжди буде комфортно і затишно, якщо в ньому встановлені пластикові вікна.

 

Нарешті, останній, але від цього не менш серйозний плюс вікон ПВХ – їх ЕКОНОМІЧНІСТЬ. Сучасний віконний ринок пропонує вам варіанти пластикових вікон, нітрохи не поступаються дерев’яним або алюмінієвим по робочим характеристикам, але при цьому за значно нижчими цінами.

 

Мінуси

 

Противники ПВХ часто висловлюють з приводу низької екологічності пластика, на відміну від дерев’яних конструкцій. З одного боку, в цьому є резон, оскільки при виробництві профілів ПВХ використовуються хімічні склади, потенційно шкідливі для навколишнього середовища. Проте, готове пластикове вікно не випаровує шкідливі речовини, на відміну від дерев’яних вікон. Тому даний пункт є особистим вибором кожного замовника.

 

Настільки ж суб’єктивним є і питання про естетиці пластикових вікон. Можна довго розмірковувати про «теплоті» дерева або привабливою простоті пластика, але так і не прийти до якого-небудь підсумку.

 

Мабуть, єдиним істотним недоліком вікон ПВХ є вже наведена вище ГЕРМЕТИЧНІСТЬ. Пластикові вікна мають будову і працюють за принципом ілюмінаторів на борту підводного човна. У цьому, крім очевидних вигод, криється і основний мінус. Такі вікна вимагають щоденного провітрювання не менше 3-4 разів приблизно по 5-10 хвилин. В іншому випадку, повітря в житло буде застоюватися, і на вікнах може утворитися конденсат.

 

Висновок

 

Отже, ми розглянули всі основні плюси і мінуси пластикових вікон. Виходячи з об’єктивної шкали оцінок, можна з упевненістю стверджувати, що вікна ПВХ мають більше позитивних сторін, ніж негативних.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.