Take a fresh look at your lifestyle.

Як вибрати якісний замок ? поради

0 33

Для того, щоб будинок став фортецею, потрібно вибрати не тільки сталеві двері, а й безпечний замок. У нашій статті розповімо: які типи замків бувають? Чим циліндричний відрізняється від сувального замку? Які класи безпеки існують? Що таке засувка «нічний сторож»? Для чого потрібен «майстер-ключ»? Відповіді на ці запитання ви знайдете за посиланням https://dveri-zamki.dp.ua ми ж детально розповімо якими бувають типи замків по замикаючому механізму

Отже, приготуйтеся – ми починаємо.

Основа замка – це запірний механізм. Чим витонченішими комбінація пластин, штифтів або пінів, тим складніше розкрити двері. До простих «дверним охоронцям» відноситься замок ригеля. Такий замок тотально використовувався на воротах в гаражних кооперативах «радянського зразка». Він відкривається за допомогою плоского ключа з канавками, які повторюють канавки на ригелях замку.

Найбільш уразливі для злому ригельні замки, у яких зсередини є ручка для відмикання. Зрозуміло, існують більш просунуті і безпечні ригельні замки, але все-таки їх небажано застосовувати для вхідних дверей. Для більш високого рівня захисту краще використовувати їх в комбінації з іншими видами замків.

Один з найпопулярніших і надійних видів замків – це сувальний. Його придумали ще в XIX столітті, але до сих пір підібрати до нього відмичку не так-то просто. Принцип замикання ґрунтується на унікальній комбінації фігурних пластин . Ключ для такого замку являє собою металевий стрижень з «пелюстками-крильцями» на кінці. У народі за таку форму його прозвали «метеликом». Рідше зустрічаються ключики на зразок буратіновського, де «крильце» є тільки з одного боку.

Сувальний замок має хороші антивандальні характеристики, особливо при наявності додаткової броньованої пластини. У той же час, якщо ви втратите ключ, зламати такий замок, не пошкодивши дверне полотно, буде важко.

Циліндровий замок – поширений варіант через надійної експлуатації, простий заміни і високого рівня безпеки. Принцип роботи заснований на комбінації маленьких штифтів (пінів), збудованих на різній висоті всередині замку. Чим більше пінів, тим вище рівень безпеки. Як правило, в хороших циліндрових ключах не менше 6 пінів.

Такий замок складно зламати за допомогою відмички, але легко за допомогою стамески і молотка. Кілька сильних ударів по «личинці» (циліндру) і двері відкриті. Для запобігання цього, рекомендується використовувати броньовану накладку, яку неможливо висвердлити, вибити або вирізати навіть електроінструментом.
В окремі підтипи циліндричних замків відносять хрестоподібні і дискові механізми.

У хрестоподібних штифти розташовані хрест-навхрест, тому ключ і свердловина мають хрестоподібне перетин. За ступенем безпеки не поступаються сувальним механізмам і перевершують ригельні. Чи не бояться вологи, тому використовуються для вуличних дверей. У той же час не піддаються перекодуванні, тому при втраті ключа доведеться повністю міняти замок.

В дискових замках замикання відбувається за рахунок комбінації дисків. Такий механізм також називають фінським, тому що вперше його презентували саме фінські виробники. Має тривалий термін служби за рахунок простого механізму. Протистоїть різним інтелектуальним зломів, але часто безсилий перед силовими прийомами, наприклад, висвердлюванням.

Електричні замки бувають двох типів: електромеханічні або електромагнітні. У перших механічний вплив на замок (відмикання / закривання) відбувається за рахунок електродвигуна або соленоїда. У другому типі замикання відбувається за допомогою магніту.

Такими замками можна управляти дистанційно, а також інтегрувати їх в систему «розумний будинок». На випадок перебою з електроенергією необхідно забезпечити додаткові джерела живлення або наявність запасного механічного замка. Найчастіше електричні замки застосовуються на вхідних групах адміністративних і житлових будівель, а також для хвірток, відкатних та рідше орних воріт.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.