Take a fresh look at your lifestyle.

Для чого потрібні і як вибрати ширму в операційну

0 28

Для того, щоб забезпечити комфорт пацієнтам під час операції та діагностики, необхідно використовувати спеціальні меблі, такі як медичні візки, медичні штативи, ліжка, шафи та, звичайно,  ширми в операційну . Завдяки використанню цієї складної та рухомої перегородки лікар і пацієнт можуть бути максимально ізольовані. Завдяки медичній ширмі, приміщення медичного кабінету поділено на кілька функціональних зон. Це забезпечує лікарям та пацієнтам максимальний комфорт та конфіденційність при роботі.

Медичні ширми найчастіше використовуються в хірургії, гінекології та реанімації. А також медична ширма потрібно в процедурних і будь-якому кабінеті профільного фахівця. Медична ширма забезпечує комфорт для пацієнта під час процедури або огляду. Крім того, іноді його можна використовувати для забезпечення самотності пацієнтам. Наприклад, у відділенні інтенсивної терапії іноді чоловіки та жінки перебувають у одній палаті. Тому використання пересувних перегородок є надзвичайно важливим для пацієнтів.

Існує кілька видів медичних ширм: вони поділені на одну, дві та три секції. Чим більше перегородок, тим ширше і зручніше. Вони не повинні бути занадто великими і важкими, оскільки їх можна встановлювати або переміщати жіночий медичний персонал. Крім того, для полегшення руху, медичні ширми можуть бути обладнаними спеціальними колесами, щоб зробити операцію максимально зручною.

Вимоги, що пред’являються до медичної ширми:

Стандартна медична ширма повинна бути виготовлена ​​з міцного і в той же час легкого матеріалу. Оптимальним рішенням у даній ситуації є ПХВ або щільна тканина, стійка до регулярної обробки миючими і дезинфікуючими засобами. Неприпустимо, щоб захисне полотно було виготовлено з матеріалу, що виділяє шкідливі для людини речовини (токсини, канцерогени або алергени). Також при виборі конструкції слід переконатися, що ширма задовольняє наступним вимогам:

  • міцно фіксується і має гарну стійкість;
  • не має гострих виступаючих елементів, здатних травмувати пацієнта або обслуговуючий персонал;
  • легко складається і розкладається;
  • має непрозорі стінки, повністю приховують знаходиться за нею людини;
  • оснащена добре функціонуючим складним механізмом (актуально для багатосекційних виробів);
  • має гарантований термін експлуатації не менше 8 років.

Медична ширма-перегородка, підібрана відповідно з усіма висунутими до неї вимогами, не тільки забезпечить максимально комфортні умови пацієнтові, але і створить необхідні умови для ефективної роботи медперсоналу.

В якості захисних покриттів для металевих елементів конструкції використовуються полімерно-порошкові склади. В інтернет-магазині “ОросМедікал” можна купити медичні ширми, що мають 1, 2 або 3 секції. Ціна на виріб залежить від матеріалу виготовлення, конструкції і наявності додаткових функціональний деталей. Фахівці нададуть Вам якісну консультацію і швидко оброблять і відправлять замовлення.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.