Take a fresh look at your lifestyle.

Яке взуття на зиму краще: зі шкіри або нубуку

0 49

Взимку хочеться виглядати стильно і при цьому відчувати комфорт. Погана погода, мороз, ожеледь, сльота кілька обмежують вибір взуття. У каталозі представлені моделі з натуральної шкіри, нубука, велюру. Повний асортимент якісного взуття ви знайдете за посиланням https://extremstyle.ua/ru/catalog/botinki/filters:pol=muzhskoy Асортимент великий, тому можна розгубитися. Давайте розберемося, що краще: шкіра або нубук.

Прихильники шкіри наполегливо радять купувати шкіряне взуття. Шанувальники нубуку та замші взяли іншу сторону. Для зими підходять будь-які матеріали. Головне, правильно носити і забезпечити догляд. У статті зібрані поради, які допоможуть вибрати ідеальну пару. Розберемося, ніж нубук відрізняється від шкіри.
нубук
Натуральна шкіра, що пройшла особливу обробку. Під час вироблення її піддають дублення і шліфовці. В результаті отримують м’яку дрібноворсисту поверхню. Він нагадує замшу, але виробляється з іншої сировини. М’який, піддатливий, але міцний матеріал забезпечує активний повітрообмін. При правильному догляді не пропускає вологу і швидко сохне. Виглядає елегантно і презентабельно – це плюси.

Матеріал боїться води і сльоти – це можна віднести до мінусів. В таких умовах швидко втрачає привабливий вигляд. Нубук відрізняється від шкіри ціною. Матеріал вважається елітним. Моделі з нубуку стоять на порядок дорожче шкіряних. Рекомендуємо такі варіанти для морозних сніжних днів. В сльоту краще перевзутися в шкіряні чоботи або черевики.

Натуральна шкіра
Шкіряне взуття вважається універсальною. Підходить до будь-якого вбрання, на будь-яку погоду. Чи вважаєте, що чорні або коричневі чоботи нудні? Завдяки широкій колірній гамі і різноманіттю фактур ТМ «Респект» може запропонувати цікаві варіанти на кожен день і «на вихід».

Переваги шкіри перед нубуком – міцність, довговічність, водонепроникність. Вона не боїться сльоти, води, швидко сохне. Дозволяє ногам дихати. Для підтримки естетичного вигляду потрібно догляд. Використовуйте спеціальні креми, воски, губки з просоченням. Склади захищають поверхню від розтріскування, появи заломів, надають блиск, відштовхують вологу.

Будь-який матеріал має плюси і мінуси. Однозначно сказати, що тепліше: нубук або шкіра, не можна. Результат залежить від внутрішнього утеплювача. Якщо ноги сильно мерзнуть в холодну погоду, вибирайте взуття з натуральним або штучним хутром. Пересуваєтеся на автомобілі або мало буваєте на вулиці? Рекомендуємо доглянути моделі, утеплені байкою, флисом, натуральною вовною. Вони зігрівають, дарують комфорт ногам!

Правила догляду в зимовий час
Який би матеріал ви не вибрали, забезпечте професійний і грамотний догляд. Доглянуті чоботи з традиційною чорної шкіри або линялі черевики з нубуку – вибір очевидний!

Прості правила догляду:

Не використовуйте на взуття засобами домашнього приготування, воском, мазями. Рекомендуємо купити спеціальні склади, які продаються у взуттєвих магазинах. Містять компоненти, які комплексно доглядають за взуттям. Забезпечують блиск, відновлюють колір, структуру, захищаю від вологи, захищають від появи відкладень.
Використовуйте для догляду спеціальні щітки і губки. Вони полірують поверхню, рівномірно розподіляють склад, піднімають, розправляють ворс (стосується нубуку).
Якщо взуття намокла, відразу просушіть. Не ставте впритул до батарей опалення, електричних радіаторів, не залишайте біля грубки або каміна. Використовуйте спеціальні сушарки для взуття. З ними чоботи або черевики висохнуть за 30-40 хвилин. В цьому плані нубук краще натуральної шкіри, так як сохне швидше. Другий варіант – набийте всередину зім’яті газети або офсетний папір (для вбирання вологи). Залиште в такому вигляді на ніч, поставивши на відстані 20-30 см від батареї опалення. Вранці обробіть щіткою і захисним засобом.
Доглядайте за взуттям не від випадку до випадку, а регулярно. Тоді вона прослужить багато років.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.