Take a fresh look at your lifestyle.

9 корисних порад щодо підготовки до випускних іспитів

0 30

Якщо більшість школярів травень — це «Ще трохи — і літо», то випускникам він віщує зовсім інше. Адже на третій весняний місяць припадає основне навантаження щодо підготовки до іспитів. Щоб ти не розгубився та провів останні шкільні тижні з користю ми підкажемо тобі декілька секретів як вивчити все та навіть більше.

А щоб допомогти тобі підготуватись до екзамену з української літератури тобі лише потрібно зайти на сайт https://dovidka.biz.ua/po-dorozi-v-kazku-skorocheno/ . Там ти зможеш прочитати твори скорочено та багато дізнатися про українських письменників.

Грамотно розподіляй сили

Мозковий штурм в останню ніч перед іспитом навряд чи зіграє на твою користь. І без глобальних досліджень зрозуміло, що після безсонної ночі людини погіршується увага та пам’ять. Тому якщо, наприклад, взявся вивчати квитки з історії за тиждень до іспиту, то краще продумати підготовку. Розділили весь матеріал на п’ять частин і порційно навчай кожен день. А два запасні дні залиш на повторення. Так без особливих напруг та зайвої перевтоми ти підготуєшся до випускного іспиту.

Організуй свій робочий простір

Результати дослідження компанії HeadHunter показали, що у 90% випадків на мотивацію та працездатність людини впливає організація робочого простору. Тому намагайся створити відповідну атмосферу за своїм письмовим столом. Забери те, що тебе відволікає: улюблені книги, настільні ігри, смартфон чи інше. І постав на підвіконня букет бузку: англійські вчені стверджують, що запах цієї квітки стимулює пам’ять.

Вибери відповідний спосіб підготовки до іспитів

Хтось краще запам’ятовує очима, хтось на слух, а комусь важливо записувати інформацію. У тебе гарна зорова пам’ять? Тоді читай матеріал кілька разів, щоб запам’ятати, як виглядають сторінки. Краще сприймаєш на слух? Читай голосно екзаменаційні квитки або запиши на диктофон і прослуховуй у разі. Завжди рятувала механічна пам’ять? Заведи зошит та конспектуй навчальний матеріал. Вибери свій спосіб підготовки до іспитів або комбінуй їх, і результат не забариться.

Викреслюй питання квитка

Вивчив питання? Викресли його зі списку або замалюй маркером. Коли побачиш, що питань стає менше, морально легше готуватиметься. Простий психологічний трюк, але працює.

Почни з найлегшого та найцікавішого

Якщо важко змусити себе вивчати іспит, спробуй почати з цікавих тем. Непомітно втягнешся, і квитки не будуть такі страшні, як здавалося з першого погляду. Деколи головне у підготовці до іспиту — це розпочати.

Роби перерви

Іспит іспитом, а відпочинок – за розкладом. Не варто приковувати себе до столу і зубрити з ранку до ночі. Вчити краще порційно та давати мозку відпочити. «Розбавляти» підготовку до іспиту можна будь-яким заняттям, яке приносить задоволення: прогулянкою, зустріччю з друзями, прослуховуванням музики та ін. Так навчання не вимотуватиме і ти не перетворишся на зомбі.

Не забувай про продукти для розуму

Щоб мозок працював на повну котушку, йому потрібна енергія. А наше паливо – це правильна та корисна їжа. Є близько 100 продуктів для розуму, які запустять у роботу пам’ять та увагу, допоможуть уникнути стресу і не нервувати через навчання. Тому не забувай про своє здоров’я: тобі потрібні сили не лише на підготовку, а й на складання іспитів.

Міняй обстановку

Якщо будинки стіни не милі, спробуй перебратися в інше місце. У вітальню на м’який диван або парк на лаву, якщо погода дозволяє. Це допоможе зняти напругу та підбадьоритися.

Не відмовляйся від денного сну

Згідно з експериментами американських сомнологів , 20-30 хвилин обіднього сну допомагають на 16% краще запам’ятовувати нову інформацію. Тому якщо виникне бажання поспати серед дня, не відмовляй собі в цьому задоволенні. Відклади убік підручники, розслабся і постав будильник, щоб ненароком не проспати до вечора і не збити свій біологічний ритм.

Ці побутові поради та психологічні трюки допоможуть раціонально організувати твою підготовку до іспитів без перевтоми та стресу.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.