Take a fresh look at your lifestyle.

Хірургічне втручання під час лікування раку: що потрібно знати

0 10

Хірургічне втручання під час лікування раку: що потрібно знати

Онкохірургія — традиційна форма лікування раку. Хірургія найефективніший метод для усунення більшості видів раку до того, як він пошириться на лімфатичні вузли або віддалені ділянки тіла, тобто метастазує. Хірургія може застосовуватися як окремо, так і в поєднанні з іншими методами лікування: променевою або хіміотерапією. Фахівці клініки Інновація розкажуть про всі нюанси хірургічної процедури під час лікування раку.
Онкологічна хірургія: види, як використовується і коли потрібна
Онкологічна хірургія — це медична процедура, яка застосовується для дослідження, видалення або відновлення тканин під час лікування раку. Як частина плану лікування раку, хірургія також використовується для:

Запобігання розвитку раку

Профілактична хірургічна операція може бути призначена для зниження ризику певних видів раку. Хірург-онколог видаляє тканину, яка поки що не є раковою, але має високий шанс стати раковою пухлиною. Це стосується передракових станів — змін у клітинах, що підвищують ймовірність подальшого розвитку раку. Також ефективна при спадкових захворюваннях, наприклад, сюди відноситься профілактична мастектомія — видалення молочної залози у жінок для усунення поширення ракових клітин.

Діагностики ракового захворювання

Хірургічне втручання може бути використане для взяття зразка тканини з організму для дослідження на наявність ракових клітин — така процедура називається біопсією. Крім того, коли пухлину видаляють хірургічним шляхом, її можна обстежити, щоб встановити стадію раку та розробити подальший результативний план лікування.

Відновлення пошкодженої тканини

Реконструктивна хірургія використовується для відновлення тканин, пошкоджених на рак або протираковими препаратами, включаючи операцію з видалення пухлини. Хірурги-онкологи використовують тут різні сучасні методи відновлення структури тіла. Це може бути реконструкція за допомогою власних тканин або з використанням ендопротезів та імплантів.

Основна мета хірургічного лікування раку — повне видалення пухлини чи ракової тканини. Операція найбільш ефективна для видалення раку, який перебуває в ранній стадії, тобто знаходиться тільки в тому місці, де він почався (локалізований) і не поширився на інші частини тіла.

Під час операції хірург-онколог також видаляє невелику кількість нормальної тканини навколо пухлини — хірургічний край. Це робиться для виключення ракових клітин. Якщо ракові клітини видалені не в повному обсязі, вони можуть викликати рецидив. Кількість нормальної тканини, що видаляється, залежить від типу і розташування пухлини. Тому хірурги використовують різні візуальні засоби, такі як мікроскоп, щоб переконатися, що вся уражена раком тканина видалена.

В окремих випадках, коли всю пухлину видалити неможливо, фахівці все одно проводять операцію, аби видалити якомога більше ракової тканини. Процедура зменшення кількості ракових клітин в організмі називається циторедуктивною операцією. Циторедуктивна хірургія може підвищити ефективність хіміотерапії та променевої терапії.
Підготовка, вибір лікаря та післяопераційна адаптація
Вибір спеціаліста та клініки — одне з найважливіших рішень, яке вам доведеться прийняти. При виборі медичного закладу обов’язково звертайте увагу на спеціалізацію клініки та кваліфікацію лікарів.

Онкологи професіонали завжди спробують обмежити кількість тканини, що видаляється, або обсяг хірургічного втручання, наскільки це можливо. Хірурги клініки Інновація націлені на результат: ми проводимо операції з максимально позитивними фізіологічними наслідками для пацієнтів.

Наші фахівці використовують менш інвазивні підходи, які виконуються через менші розрізи, такі як лапароскопічна хірургія. Вони також спробують зменшити або запобігти побічним ефектам або ускладненням, ретельно відновлюючи будь-які тканини, пошкоджені під час операції. Це включає герметизацію кровоносних судин і запобігання пошкодження прилеглих органів.

Досвідчений лікар-онколог завжди проконсультує, призначить необхідні аналізи, обговорить ризики та переваги проведення операції, а також підготує пацієнта. Хірургічне втручання не страшна процедура, якщо її виконують висококваліфіковані фахівці. Головна мета — допомогти пацієнту впоратися з недугою, адаптацією та покращити якість життя після операції.

Хірурги-онкологи клініки Інновація гарантують підтримку пацієнта кожному етапі лікування. Інновація — це багаторічний досвід, власна клінічна лабораторія, використання сучасних методів та команда професіоналів, здатних розробити план лікування та успішно реалізувати його.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.