Take a fresh look at your lifestyle.

Обстеження чоловіка на етапі планування вагітності

0 17

Правильне планування вагітності позитивно впливає здоров’я майбутньої дитини. Чоловік також має пройти обстеження до того, як у жінки настане вагітність. Комплексна діагностика дозволить оцінити якість генетичного матеріалу, який він передасть малюкові, а також визначить, чи чоловік може стати батьком.

Шанс на те, що зачаття відбудеться, у чоловіків після 45 років утричі менше, ніж у молодих. Також доведено, що з віком у насінній рідині зустрічається все більше сперматозоїдів із пошкодженим генетичним матеріалом. Якщо такий сперматозоїд запліднить яйцеклітину, вагітність може протікати з ускладненнями аж до викидня. Велика ймовірність у разі появи в потомства генетичної патології.

На етапі підготовки до батьківства чоловікові необхідно спочатку звернутися до уролога-андролога. Фахівець призначить необхідні обстеження, за наслідками яких дасть рекомендації. У разі потреби лікар призначить лікування за показаннями. Крім уролога-андролога, чоловікові слід відвідати терапевта, ендокринолога, психолога.

Стандартне комплексне обстеження чоловіка включає такі аналізи:

– Загальний аналіз сечі та крові . Результати даних досліджень покажуть, чи є в організмі ті чи інші відхилення, які здатні негативно вплинути на здоров’я майбутньої дитини.
– Визначення групи крові та резус-фактора . Група крові чоловіка не відіграє ролі в зачатті та вагітності дружини, але резус-фактор може вплинути на її протікання. Тому важливо з’ясувати сумісність резус-фактора подружньої пари.
– TORCH-інфекції . Дослідження спрямоване на те, щоб визначити присутність в організмі збудників таких інфекційних захворювань як краснуха, герпес, цитомегаловірус, хламідіоз та токсоплазмоз. Дані інфекції негативно впливають на процеси зачаття та вагітності.
– Статеві інфекції . Найчастіша причина чоловічої безплідності, а також серйозна загроза благополучній вагітності та здоров’ю малюка.
– Спермограма . Дане дослідження сперми дозволяє оцінити якість сперматозоїдів, їхню здатність до того, щоб запліднити яйцеклітину. Спермограмма є одиним з найважливіших аналізів.
– Тест на сумісність партнерів . Несумісність чоловіка та жінки одна з одною може призвести до того, що зачаття не відбудеться або станеться викидень. Сучасні методи репродуктивної медицини дозволяють подолати цей фактор безплідності.
– Флюорографія .
– Гормони . Гормональне тло чоловіка, саме зміст тестостерону у його організмі, грає одну з основних ролей у плануванні вагітності.
– секрет передміхурової залози. Аналізи на дослідження секрету передміхурової залози для чоловіків при плануванні вагітності призначаються не у всіх випадках, а лише при виявленні проблем із цим органом під час огляду у уролога.

– ЕКГ . Чимало чоловіків у наші дні страждають на патології серця та судин. Краще виявити та скоригувати небажані стани на етапі підготовки до вагітності, що забезпечить щасливе батьківство.

Залиште відповідь

Ваша електронна адреса не буде опублікований.